Foto: Shutterstock
Ir tik daudz lietu, kas dzīvē nāk un iet – līdz sirmam vecumam varam iegādāties neskaitāmus kurpju pārus, novalkāt 50 džinsus un mainīt aksesuārus ik dienas. Tāpat mēs varam mainīt savas domas uz nebēdu, tomēr ķermenis ir tas, ar kuru ir jāsadzīvo visu mūžu, tāpēc nevajadzētu izturēties pret to vieglprātīgi. Tas nozīmē, ka arī tas, ko tu dari vai nedari šobrīd, atspēlēsies vēlāk.

Tiesa, mēs varam pievērsties idejai par veselīgāku uzturu, savā ikdienā iekļaujot, piemēram, mazus gatavošanas knifiņus, kas maltītes padarīs veselīgākas, vai pieturoties pie kādas diētas, tomēr jau pēc kāda laika mēs pieķersim sevi pie gardumu stendiem veikalā. Tāpat mēs varam svēti nosolīties, ka katru dienu dosimies skrējienā vai uz sporta zāli, tomēr atkal šīs izvēles ceļā stāsies dzīve, kura drīz vien ieviesīs savas korekcijas un vēlmi pēc veselīgajiem ieradumiem mazinās.

Un tomēr – par sevi jārūpējas, tāpēc, iespējams, nevajag uzreiz ķerties pie lielajiem plāniem un svētiem solījumiem. Sāc mīt taciņu veselīgajā dzīvē palēnām.

Lūk, daži "Elite Daily" komandas ieteikumi, kas, cerams, noderēs arī tavā ikdienā.

Izstaipies. Kad mācījies skolā, iespējams, pasmējies par lokanajiem stiepšanās vingrinājumiem, tomēr tā ir būtiska rīta un dienas sastāvdaļa. Izstiepjoties tu atbrīvojies no liekas spriedzes, kā arī esi gatava stāties pretī pārējiem dienas pārbaudījumiem. Starp citu, ja tev ir sēdošs darbs, nekautrējies arī darba vietā nedaudz pastaipīties.

Meditē. Gluži tāpat kā stiepšanās palīdz tev nedaudz atbrīvoties, zināms spēks var būt arī meditācijai. Ja visas pazīmes liecina, ka stress tevi jau ir pievarējis, iespējams, vērts izmēģināt šo rituālu, lai sakārtotu domas un atbrīvotu prātu. Starp citu, zinātnieki vēsta, ka meditācija ir labs veids, kā uzlabot atmiņu un arī stiprināt imūnsistēmu. Tomēr vērts saprast, ka meditācija ne vienmēr nozīmē vien stundām ilgu sēdēšanu klusumā. Kā izrādās, arī piecu minūšu atslēgšanās no visas pasaules un domu sakārtošana var palīdzēt pozitīvā veidā iespaidot tavu dienu.

Ieturi labi sabalansētas un veselīgas maltītes. Kad izlemts, ar kuru kāju vēlies izkāpt no gultas, nākamā izvēle ved tevi tieši pie ledusskapja – ko ēst brokastīs? Šī ir ēdienreize, kurā jāuzņem enerģiju. Rīta maltītei ir piemērotas dažādas putras. Vari pagatavot, piemēram, auzu pārslu, kviešu putraimu vai miežu grūbu biezputru un to saldināt ar ievārījumu, datelēm vai saldiem augļiem. Tomēr ir daži produkti, no kuriem vērts brokastīs izvairīties. Protams, arī pārējo maltīšu plānošana ir būtiska. Starp citu, šeit vari aplūkot praktiskus padomus, kā ēst veselīgi, dzīvojot ar ierobežotiem naudas līdzekļiem.

Foto: Shutterstock

Dzer daudz šķidrumu. Ikdienas steigā, iespējams, paspēj tik pievarēt kafijas tasīti un par to, ka būtu jādzer ūdens, pavisam piemirsti. Tomēr svarīgi, ka cilvēks izdzer vajadzīgo ūdens daudzumu dienā. Universāla formula optimālam šķidruma daudzumam ir 30 mililitri ūdens uz vienu kilogramu svara vai arī otrs drošais ieteikums – vismaz divi litri šķidruma. Tomēr daudzi mēdz sūkstīties, ka tik daudz šķidruma vienkārši nespēj uzņemt. Ja tā ir problēma, aplūko veidus, kā pat nemanot apmānīt sevi pašu un uzņemt nepieciešamo šķidruma daudzumu dienā.

Ieskaties spogulī un novērtē savu atspulgu. Šis ir stāsts par to, lai tu un tavs ķermenis justos vienreizēji. Tāpēc svarīgi, lai tu būtu apmierināta ar savu ķermeni un lepna par to, kas esi. Tev būtu jāspēj palūkoties spogulī un mīlēt to cilvēku, ko redzi atspulgā. Šeit vari iepazīties ar stāstiem, kā nu jau slaveni cilvēki iemīlējuši paši sevi un sākuši justies daudz pašpārliecinātāki.

Palutini sevi. Atceries, ka reizi pa reizei ikviens ir pelnījis ko gardu, ko patīkamu, kaut ko tik ļoti nepieciešamu sirdsmieram. Protams, ka esi pelnījusi sevi palutināt. Tāpēc dari ko tādu, kas liks padomāt par sevi tieši konkrētajā mirklī! Šeit vari iepazīties ar ikdienišķiem rituāliem pašizaugsmei un sevis lutināšanai.

Lasi grāmatu pirms došanās pie miera. Vērtīgai literatūrai veltītas, piemēram, 30 minūtes būs lielisks rituāls, lai sagatavotos miegam, jo nomierinās tevi un ļaus nodoties pavisam citai pasaulei. Vērts piebilst, ka tas arī atturēs no dažādu ierīču izmantošanas. Vairāki pētījumi pierādījuši, ka cilvēki, kas vismaz stundu pirms gulētiešanas nav pievērsušies telefonam, izguļas daudz labāk un labsajūta nākamajā dienā ir ievērojami patīkamāka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!