Nākamā gada pavasara/vasaras apģērbā jums būs jāievelk elpa, citādi jostasvieta var kļūt par šauru. Itāļu topdizaineri jaunajās kolekcijās īpaši uzsver vidukļa līniju un krūtis. Arī vestes, gluži tāpat kā jostas un saīsināti topi, piedzīvo savu renesansi.
Itāļu dizaineri Milānas dāmu modes skatēs no 1. līdz 6. oktobrim savās kolekcijās īpašu uzmanību veltījuši apģērbu vidukļa līnijai. Sevišķi platas, kā no smokingiem aizgūtas jostas (
Prada
un
Missoni
), vai pat divas nedaudz paplatinātas jostiņas (
Missoni
), vai īsi topi (
Gucci
un
Prada
) figūru padara vizuāli slaidāku vidukļa līnijā.

Pieaugusi ir tāda aksesuāra kā jostu nozīme. Uzmanības centrā nonākusi arī gurnu līnija, kas tiek izcelta ar vaļīgi apvītu, šauru jostu, vai izcili platām jostām, kādas ir Roberto Cavalli, Sportmax un it īpaši Missoni kolekcijās.

Gucci sieviete izceļ ne tikai vidukļa līniju, bet arī krūšu formu. Tomam Fordam, Gucci modes nama kreatīvajam direktoram, krūšturis ir pavasara/vasaras sezonas apģērbu galvenā daļa.

Turklāt nevis kaut kāds necilas formas krūšturis, bet tieši konusveidīgais, smailais modelis, ar kādu pirms desmit gadiem franču dizainers Žans Pols Gotjē un Madonna, šī apģērba valkātāja, sacēla pasaules mēroga furoru.

Gucci gan nav tik ekstrēmi uzkrītošs. Pikantā izskata apakšveļa ir paslēpta zem apģērba, taču krūštura formas ir tik izteiktas, ka krūtīm nav iespējams nepievērst uzmanību. “Ieturēts Merilinas Monro stils, tikai nedaudz asākā, 2001. gadam piemērotā versijā,” tā par savu kolekciju stāsta Fords.

Ne tikai smaili krūšturi vai krusteniski “sasieti” topi, bet arī acīs krītošie ādas ņieburi virs plāniem džemperīšiem un superplatas bikses ar milzīgām “kravas” kabatām sānos Gucci kolekcijā izraisa ievērību.

Savukārt Prada Milānā demonstrēja vienu no savām visu laiku seksīgākajām un stūrainākajām kolekcijām. Pavasarīgo apģērbu kolekcijā dizainere Miuča Prada atteikusies no izsmalcinātā romantisma – un tieši īstajā laikā, lai sev raksturīgajā manierē apvienotu 50. un 80. gadu stilu tendences, kas parādījās uz mēles arī Ņujorkas un Londonas skatēs.

Cieši piekļāvīgie, miniatūrie topi veido slaidu siluetu, ko vēl vairāk izceļ Bermudu stila šorti, kā arī melnie vai pelēkie plisētie svārki, kuriem dažreiz ir paplatināta jostasvieta.

Dzīvespriecīgu noskaņu kolekcijā ienes košas krāsas: dzelteni taisni svārki ar sarkaniem polo tipa džemperīšiem, zaļas vējjakas virs ziliem džemperiem ar augsti uzrullētu apkakli, kā arī kleitas ar paaugstinātu jostasvietu atgādina apģērbus no nedaudz dīvainas skolotājas garderobes.

Pradas kolekcijās aksesuāriem vienmēr ir tikpat liela nozīme kā apģērbiem. Jaunums: spilgtās augstpapēžu kurpes, dažreiz pat fluoriscējoši zaļās un rozā krāsās, būs hīts to sieviešu vidū, kuras gribēs tikai nedaudz iemērkt kāju pirkstgalus astoņdesmito gadu modē, nevis sekot tai pilnībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!