Foto: PantherMedia/Scanpix
Arvien biežāk dažādi uztura speciālisti un fitnesa treneri nāk klajā ar visai neparastām un pat revolucionārām metodēm, kā atbrīvoties no liekā tauku slāņa uz vēdera. Tās gan ne vienmēr darbojas, un, kā izrādās, vienīgais un efektīvais veids patiesībā ir krietni vienkāršāks, vēstī lifegroom.com.

Nav noslēpums, ka zaudēt taukus, kas atrodas uz vēdera lejasdaļas ir visgrūtāk. Cīnoties ar liekajiem apaļumiem, vairums cilvēku veic dažādus vēdera preses un kardio vingrojumus, kā arī stingri seko savai ēdienkartei. Tomēr vai ar to ir pietiekami?

Lifegroom.com aptaujātie speciālisti norāda, ka ne vienmēr nepieciešams sevi nomocīt ar smagiem treniņiem un drastisku diētu. Svarīgākais ir pārzināt tauku veidošanās un degšanas principus, ar ko bieži vien saistīti dažādi mīti.

Turpinājumā pieci noderīgi fakti par "riepas" veidošanos un metodēm tās likvidēšanai.

1. "Veselīgie" produkti, kas tiek reklamēti sakarā ar svara zaudēšanu, patiesībā ir pielīdzināmi tā dēvētajam "junk food". Šie produkti stimulē lieko tauku uzkrāšanos uz vēdera, ko ēdienu ražotāji izmanto, lai nezaudētu savu mērķauditoriju.

2. Izplatītākie vēdera preses vingrojumi patiesībā ir vismazāk efektīvie gadījumā, ja velies zaudēt taukus vēdera lejas un sānu daļās.

3. Stundām ilgi kardio treniņi nepalīdzēs sadedzināt taukus. Tie ir vien monotoni un nogurdinoši.

4. Palīglīdzekļi tauku dedzināšanai, piemēram, vēdera preses jostas, ir vien naudas šķērdēšana – tam nav pilnīgi nekāda efekta.

5. Tauku dedzināšanas un diētas tabletes svaru zaudēt ilgtermiņā un ar paliekošiem rezultātiem nepalīdz. Vairums no šiem uztura bagātinātājiem pat ir bīstami.

Kā teic eksperti, svarīgākais faktors vēdera tauku likvidēšanā ir stresa mazināšana, jo tieši stress rada kortizola līmeņa paaugstināšanos organismā, kas savukārt noārda kalorijas dedzinošās muskuļu šūnas un nostiprina taukaudus. 

Tā rezultātā, pat ievērojot striktu diētu, tauki no vēdera var nezust, ja nemitīgi tiek izjusts stress, ko, starp citu, vēl vairāk pastiprina satraukums par turēšanos pie savas diētas pamatprincipiem.

Šai sakarā svarīgākais ir pienācīgi izgulēties, jo tieši miegs mazinās stresu, kā arī attiecīgo tieksmi pēc saldumiem un neveselīgas pārtikas.

Tāpat uzmanība jāpievērš vingrojumiem – tā vietā, lai veiktu 1000 presītes dienā, kas muskuļiem liks veidoties zem tauku slāņa, to nededzinot un paliekot neredzamiem, veic gulēšanas balstā vingrojumus, kas nodarbina vairākas muskuļu grupas un stiprina kardiovaskulāro sistēmu.

Tāpat atceries, ka tieši cukurs ir tavs ienaidnieks numur viens, kad runa ir par vēdera tauku zaudēšanu. Eksperti uzsver, ka šai sakarā 80 procenti veiksmes slēpjas veselīgā diētā.

Atsakies no saldumiem un miltu produktiem, nepieciešamo kaloriju skaitu uzņemot ar olbaltumvielām, pilngraudu produktiem un veselīgajiem taukiem. Tie ir vitāli nepieciešami, ja vēlies zaudēt taukus – izvēlies lasi, valriekstus un olīveļļu savu ikdienas pamatproduktu sarakstā, kā arī neaizmirsti par vitamīnu C, kas mazina stresu un izstrādā karnitīnu – vielu, kas dedzina taukus.

Īpaši efektīva, izrādās, ir arī pareiza elpošana – kad jūtam stresu, elpu bieži vien aizturam vai veicam īsas, seklas ieelpas. Tā vietā centies elpot pēc iespējas lēnāk un dziļāk, izmantojot diafragmu un atslābinot vēderu. Arī šī tehnika sniegs savu efektu vēdera tauku zaudēšanā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!