Foto: PantherMedia/Scanpix
Pārāk aizņemtas, pārāk nogurušas un pārāk maz laika pievērst uzmanību nopietnām lietām. Mums ir attaisnojums jebkam – mēnešiem ilgam nogurumam, pārāk sliktam garastāvoklim un citām dīvainībām, kuras bieži vien attaisnojam ar teikumu "Tas jau piederas rudenim!". Tomēr ne visu var norakstīt uz rudenīgo panīkumu.

Nemitīgā stresa, nežēlīgā dzīves tempa un pastāvīgās spriedzes dēļ vairums no mums dzīvo paaugstinātas trauksmes stāvoklī. Darbam beidzoties, joprojām pārlūkojam e-pastu vai sazināmies ar kolēģiem, šķietamajos atpūtas mirkļos galvā pārcilājam nepadarītās lietas, savukārt nebeidzamo stresu vienkārši ignorējam, atkal un atkal aizmirstot parūpēties par savu fizisko un emocionālo veselību. Izklausās pazīstami, vai ne?

Cik reizes, dodoties ārpus mājas, pārliecinies, vai ir izslēgts gludeklis vai matu taisnotājs? Vai domas par to, vai dzīvoklī nav palikusi gaisma, tevi satrauc krietni vairāk nekā partneri?

Varbūt jau sen kā esi palīdusi zem segas, ļaujot telefonam zvanīt un ziņām krist e-pasta kastītē, bet vienkārši nevēloties nevienu vairs satikt?

Šīs ir tikai dažas lietas, ko vajadzētu apdomāt rūpīgi.

Protams, uzreiz nevajag krist panikā un katram sīkumam atrast teju nāvējošu skaidrojumu, kas sagraus tevi pilnībā, tomēr turi veselību zelta vērtē un neatstāj sevi novārtā.

Turpinājumā iespējams aplūkot "Viņa" komandas izraudzītos sešus psihiskos traucējumus, kas paskaidroti sīkāk – pazīmes, veidi, kā ar to tikt galā, un pieredzes stāsti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!