Foto: Shutterstock

Krūšu pašpārbaudes punktā pirmajā nedēļas nogalē speciālista konsultāciju saņēmušas 75 sievietes un četri vīrieši. Trīs sievietēm ieteikts veikt tālāku izmeklēšanu, jo krūtīs sataustītas izmaiņas. Pēc divu dienu intensīva darba speciālistu pirmie novērojumi liecina, ka sievietes nezina, kā jāveic krūšu pašpārbaude, informēja sabiedrisko attiecību speciāliste Sigita Āboltiņa.

"Sievietes vēlas saņemt gan speciālista konsultāciju par to, kā jāveic krūšu pašpārbaude, gan lūdz, lai viņām pārbauda krūšu veselību. Tāpat ir liela interese par krūšu mulāžu, sievietes to iztausta un var sajust labdabīgus un ļaundabīgus veidojumus. Ikviena sieviete pēc Krūšu pašpārbaudes punkta apmeklēšanas atzīst, ka tas bijis ļoti noderīgi," komentē speciāliste Ramona Galsone, kura strādā Krūšu pašpārbaudes punktā. "Ir bijuši arī daži vīrieši, kas interesējušies par to, kā viņi var pārbaudīt krūtis savai sievietei."

Tuvākā iespēja saņemt speciālista konsultāciju krūšu pašpārbaudes punktā būs 15., 16. un 17. aprīlī no pulksten 13 līdz 19, kad modes un izklaides centrā "Rīga Plaza" norisināsies "Cosmopolitan" dienas. Jāņem vērā, ka saruna ar speciālistu vienam cilvēkam aizņem 10–15 minūtes.

Foto: Publicitātes attēls

Krūšu pašpārbaudes punkts modes un izklaides centrā "Rīga Plaza" būs atvērts līdz 22. maijam. Tajā nedēļas nogalēs no pulksten 13 līdz 19 ir pieejams speciālists, kurš sievietei bez maksas var pārbaudīt krūtis, kā arī iemācīt krūšu pašpārbaudi. Bet darba dienās Krūšu pašpārbaudes punkts ir atvērts kā informācijas telpa, kur sieviete var paņemt informatīvos materiālus par veselības veicināšanu, tai skaitā krūšu pašpārbaudi.

Tāpat šajās dienās krūšu pašpārbaudes punktā būs iespēja parakstīties par Onkoloģisko pacientu organizāciju alianses iniciatīvu "Lai vēzis būtu ārstējams!", atbalstot Veselības ministrijas iesniegto pieprasījumu Finanšu ministrijā par papildus finansējuma piešķiršanu 10 miljonu eiro apmērā onkoloģisko slimību diagnosticēšanai un ārstēšanai. Krūts veselības informatīvā kampaņa "Pārbaudi krūtis, lai dzīvotu!" aicina parakstīties par šo iniciatīvu, lai onkoloģijas pacientiem būtu pieejamas mūsdienīgas diagnostikas metodes un jaunākās ārstniecības iespējas. Parakstīties par iniciatīvu var ikviens, ienākot portālā www.manabalss.lv.

Kampaņu "Pārbaudi krūtis, lai dzīvotu!" jau sesto gadu pēc kārtas organizē Latvijas Basketbola savienība un krūts vēža pacienšu atbalsta biedrība "Vita".

Elektroniskā formā informācija par krūšu pašpārbaudi un citi noderīgi materiāli pieejami interneta vietnē www.pārbaudikrūtis.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!