Foto: Shutterstock

Galvassāpes, svara pieaugums, krampji ir labi zināmi simptomi, ar ko saskārušās daudzas sievietes dažas dienas pirms menstruāciju sākšanās. Tomēr arī bezmiegs naktī, redzes pasliktināšanās un citi netipiski simptomi ir pilnīgi normāli pirms menstruācijām, vēsta ”Good Housekeeping”.

Kā noskaidrojuši profesori no Amerikas Dzemdību speciālistu un ginekologu koledžas – 85% sieviešu pirms menstruācijām ir saskārušās ar vismaz kādu no šiem simptomiem.

Galvas reiboņi un koordināciju traucējumi

Visa sievietes cikla laikā hormonālās sistēmas līmenis mēdz būt svārstīgs. Īpaši pirms menstruāciju sākšanās galvenie hormoni, kas ir estrogēns, progesterons un testosterons, ir viszemākajā līmenī.
Zems testosterona un estrogēna līmenis var izraisīt koordināciju traucējumus, kā arī var būt sajūta, ka pazūd līdzsvars un var sākt reibt galva.

Pasliktinās miega kvalitāte

Par to, ja laiku pirms menstruācijām ciet no bezmiega, nav jāsatraucas. Naktīs var būt novērojami arī tādi simptomi kā svīšana un paātrināta sirdsdarbība.

Muskuļu, locītavu sāpes

Pirms menstruācijām daudzas sievietes var novērot, ka krūtis paliek jutīgākas, tomēr tās var papildināt arī galvassāpes, muskuļu un locītavu sāpes.

Ja plāno veikt vaksāciju, tad vislabāk to būtu ieplānot apmēram divas nedēļas pirms menstruācijām, jo apmēram nedēļu pirms to sākšanās, āda ir jūtīgāka.

Pasliktinās redze

Uz neilgu laiku var šķist, ka redze pasliktinājus, bet par to nav jāsatraucas. Šajā laikā acis var palikt arī nedaudz ūdeņainākas nekā parasti.

Pasliktinās koncentrēšanās spējas

Zems estrogēna līmenis var būt pie iemesls apjukumam, aizmāršībai. Šajā laikā var arī pasliktināties spēja koncentrēties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!