Foto: Publicitātes foto
Atbalstot ideju pusdienu pauzi ieturēt svaigā gaisā, arī vairāki sabiedrībā populāri cilvēki aicina biroju darbiniekus izmantot silto vasaras laiku un maltīti baudīt ārā.

Dietoloģe Lolita Neimane atgādina, ka Rīga ir zaļa pilsēta un tas ir jāizmanto, pusdienu laikā nesēžot birojā, bet dodoties uz kādu no skaistajiem Rīgas parkiem.

"Pilsēta dienas vidū ir gandrīz tukša – visi "pielīmējušies" pie krēsliem darba vietās, lai gan ir tik vienkārši pusdienas pauzē iziet ārā! Vasarā pusdienot parkos ir lieliska iespēja gan ēst veselīgāk, gan ieelpot svaigu gaisu, bet skābeklis, kā zināms, būtiski nepieciešams labai smadzeņu darbībai!" uzsver Neimane.

Arī gastroenterologs Hosams Abu Meri aicina pilsētniekus izmantot pusdienlaiku, maltīti baudot ārā, jo tas ir daudz veselīgāk arī no medicīniskā viedokļa: "Ēšanas process ir darbs visam organismam, un, jo tīrāks, svaigāks gaiss, jo vieglāk šis darbs noris.

Daudzi savas pusdienas burtiski aprij, raugoties datorā – tas ir ļoti neveselīgi un reizēm cilvēks pat nesaprot, vai tiešām ir paēdis. Parkā uz soliņa, sēžot saulītē vai paēnā, zaļumu ielokā, cilvēks ēdienu patiešām izbauda un ēd lēnāk, kas ir ļoti būtiski, savukārt lēna pastaiga gan dedzina kalorijas, gan raisa labas sajūtas."

Sporta žurnālists Lauris Lizbovskis teic, ka šad tad arī pats vieglas uzkodas baudījis Rīgas parkos: "Man ļoti patīk nesen iekoptie parki Lucavsalā un Ziemeļblāzmā, bet sirdij tuvākais ir Dzegužkalns, kur parasti atpūšos kopā ar bērniem vai skrienu krosiņu.

Rīgā ir daudz vietiņu, kur paslēpties no pilsētas kņadas un izplūdes gāzēm, baudot vasaru arī pilsētas viducī, un tiem, kam ir sēdošs darbs pie datora, visnotaļ ieteicams kopā ar kolēģiem patīkamā kompānijā pusdienas laikā doties ārā no putekļiem un kondicionētā gaisa dabiskā vidē."

Lizbovskis arī rosina uzņēmējus apgūt teritorijas ap parkiem, atverot ēstuves, kurās par demokrātiskās cenām iespējams iegādāties ēdienu līdznešanai: "Tas noteikti veicinātu pusdienu baudīšanu Rīgas parkos!"

Pamēģināt, kā tas ir – baudīt maltīti ārā, svaigā gaisā koku paēnā, aicināti itin visi nu jau tradicionālajā "Borjomi" piknikā, kas šogad notiks 11 . jūlijā, ceturtdien, plkst. 12.30 Vērmanes dārzā.

Šoreiz patīkams jaunums – tie, kas vēlas baudīt patiešām īstu piknika atmosfēru, pusdienot varēs uz zālienā izklātiem plediem! Īpaši tiek aicināti apkārtējo biroju un iestāžu darbinieki, lai pusdienu pauzi izmantotu veselīgi un pilnvērtīgi – maltīte svaigā gaisā nāk par labu ķermenim un garam.

Uz pikniku var droši ņemt līdzi savus azaida sainīšus vai kastītes, bet, ja to nav – "Borjomi" uzcienās! Būs pieejami 250 minipusdienu komplektiņi, kuros ietilpst grilēta bagete ar vistu un spinātiem, kā arī, protams, pudelīte dabīgā minerālūdens "Borjomi".

Kā ierasts, piknika viesus izklaidēs un par labu garastāvokli gādās atraktīvais pasākuma vadītājs Māris Grigalis, kurš arī pats no visas sirds atbalsta šāda veida pasākumus.

"Tā ir lieliska iespēja izkustēties, izstaigāties un baudīt maltīti labā noskaņojumā un labā kompānijā! Daudzviet pasaulē ir pieņemts pusdienu laikā iziet ārā no telpām, kāpēc arī pie mums tā nevarētu kļūt par jauku tradīciju?

Pusdienas labāk garšo, raugoties uz tīru, zaļu sakoptu vidi, baudot sauli, putnu dziesmas un lēnām izgaršojot ēdienu! Domāju, ikviena Rīgas biroja tuvumā ir kāds parciņš, zāliens vai soliņš ceriņu paēnā, atliek tikai saņemties un iet ārā, bet, ja kāds nav īsti drošs, vai viņam tas patīk, var atnākt izmēģināt šo pieredzi "Borjomi" piknikā 11. jūlijā!" aicina Grigalis.

Pasākuma laikā notiks arī dažādi konkursi un atrakcijas, bet par labu noskaņojumu gādās slavenā rokenrola un blūza grupa "Keksi".

Tie kolektīvi, kas no 9. jūlija pieteiksies sociālā tīkla Facebook "Borjomi Latvija" profilā, saņems īpašas balvas.

Uz vasaras lielāko pikniku visus aicina "Borjomi" – dabīgais minerālūdens no Gruzijas ar unikālu vulkāniskās izcelsmes minerālu sastāvu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!