Ikviena no mums vēlas būt laimīga. Un, lai arī tas ir kas tāds, ko vēlas ikviens, ne visi spēj laimi sasniegt. Tomēr, kā uzsver "Elite Daily" diženie prāti, atbrīvojoties no dažām ikdienišķām domām un darbībām, mēs varam savu laimi noķert aiz astes daudz ātrāk.

Draugi, kuri allaž pamudina, ka jāpavada kopā laiks, bet nekad tā arī netur doto vārdu. Noteikti vairākkārt būsi dzirdējusi, ka darbi runā labāk nekā vārdi. Ierosinājumiem pavadīt vairāk laika kopā nav nekādas nozīmes, ja cilvēks neuzņemas iniciatīvu un netur doto vārdu. Vai tev vajag šādu draugu, kurš tikai sola, sola un sola? Atceries, ka tas ir tavs laiks, ko viņš izšķērdē. Izvērtē arī citus cilvēku tipus, no kuriem labāk izvairīties.

Ideja, ka tev jāatbilst citu standartiem. Vai tiešām tev ir jābūt tādai, kādu tevi vēlas redzēt sabiedrība? Ne vienmēr tev jāģērbjas, jāizturas un jābūt tādai, kā visi citi. Atceries, dienas beigās vienīgais cilvēks, ar kuru tev ir jāsadzīvo, esi tu pati.

Pārdzīvojums par šķiršanos. Cilvēki pārrauj romantisku attiecību saites kāda iemesla dēļ. Lai arī kāds tas būtu bijis, acīmredzot kopā jūs nebijāt laimīgi. Izveidot jaunas attiecības un būt laimīgai nav iespējams, ja nepalaid vaļā to, ko glābt vairs nevar. Piedod, aizmirsti un tver jaunas iespējas. Kā teikusi operdziedātāja Inese Galante: "Katram vīrietim ir savs laiks tavā dzīvē, un, ja viņš ir izsmelts, tad jāiet tālāk, tomēr dzīve turpinās."

Žēlošanās. Spēlēt upuri – tas ir toksiski ikvienam iesaistītajam. Gan tev pašai, gan apkārtesošajiem cilvēkiem. Tomēr derētu atcerēties, ka ikvienam ir kādas problēmas, tu neesi vienīgā. Kad apjautīsi, ka žēlošanās nepalīdz, spēsi mainīties un iegrozīt savu dzīvi pozitīvā virzienā.

Koncentrēšanās uz savām nepilnībām. Gluži tāpat kā ar problēmām, ikvienam ir kādas nepilnības, par kurām viņš nejūtas labi. Ir viegli paskatīties spogulī un atrast lietas, ko mēs vēlētos sevī mainīt. Tomēr ir ļoti svarīgi sevi pieņemt. Un tikai tad, kad tu būsi pārliecināta par sevi, būsi laimīga.

Foto: Shutterstock

Attaisnojumu meklēšana. Nē, rītdiena nebūs labākā diena, lai dotos uz sporta zāli, sāktu lasīt grāmatas vai būtu labāks cilvēks. Sāc ar šodienu, jo neviena cita diena nebūs tik piemērota.

Bailes no vārda "nē". Ir cilvēki, kuriem atteikšana sagādā ļoti lielas raizes – sākot ar lēmumiem darbā, beidzot pat ar izklaides iespējām un atteikšanu draugiem. Tomēr piekrišana it visam var cilvēku novest pie izdegšanas. Šeit vari iepazīties ar "Intellego" psiholoģes un kognitīvi biheiviorālās terapijas (KBT) terapeites Karīnas Andersones padomiem, kā pateikt nē un dzīvot savu, ne citu dzīvi.

Skaudība un greizsirdība. Godīgi sakot, skaudība un greizsirdība ir pilnīgi lieka. Ko tā maina? Ja gribi tikpat greznu mašīnu kā paziņai, ej un strādā, lai pie tās tiktu. Ja tavs "izredzētais" cierē uz citām dāmām, ar varu nenoturēsi, un nemaz nevajag!

Nožēla. Lai arī tas varētu šķist grūti, nevajag pārāk kavēties atmiņās. Nenožēlo, ko neesi izdarījusi, labāk domā, ko tu vari darīt, lai lietas mainītu.

Nepatika, dusmas un solīšana nekad nepiedot. Jā, iespējams, kāds tev ir nodarījis pāri, bet kāpēc šādu cilvēku dēļ jātērē enerģiju? Piedod un aizmirsti! Šādiem cilvēkiem nav jāziedo spēks un uzmanība.

Domāšanas veids – "kad dabūšu to, būšu laimīga". Nē, tā nebūs! Arī tad, kad būsi iegādājusies ilgi kāroto automašīnu, ieprecējusies jaukā ģimenē vai ieguvusi vēl kaut ko, kas bijis tavs sapnis, tu nebūsi nebeidzami laimīga. Vienmēr atradīsies kaut kas tāds, kā tev vēl nebūs. Izbaudi šodienu!

Citu nosodīšana. Tev nevajadzētu absolūti uztraukties, kā dzīvo citi. Tā ir tikai viņu darīšana. Ja nevēlies, lai kāds nosoda tavas izvēles, nekritizē citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!