Foto: morgueFile
Pētījumos atklāts, ka viens no sešiem mobilajiem telefoniem ir klāts baktērijām, kuras satur fēces. Būtiski, ka uz telefona virsmas esošie mikrobi var izraisīt ne tikai sejas ādas iekaisumu, veidojoties pinnēm un pūtītēm, bet arī radīt krietni nopietnākas veselības problēmas. Šai sakarā portālā "Woman's Health" apkopoti ieteikumi pareizai mobilā telefona tīrīšanai, to nesabojājot.

Mikrobu iznīdēšana

Reizi nedēļā mobilo tālruni un tā maciņu ieteicams notīrīt ar alkoholu nesaturošu dezinfekcijas līdzekli, lai nesabojātu tā ekrāna virsmu. Kad tas izdarīts, nekavējoties noslauki to ar sausu drāniņu.

Izdzēs pirkstu nospiedumus

Visefektīvāk pirkstu nospiedumus, kas palikuši uz ekrāna, notīrīs drāniņa, kas nāk komplektā, iegādājoties jaunas brilles. Tāpat tā bez problēmām atbrīvos ierīces ekrānu un pārējās virsmas no taukainiem nosēdumiem.

Aizķepušas podziņas

Ja tavs telefons ir nevis skārienjutīgs, bet gan aprīkots pogām, izvairies no to berzēšanas ar drāniņu. Tādējādi netīrumi un mikrobi tiks iestumti vēl dziļāk. Ja iespējams, noņem telefona priekšējo paneli, bet, ja to nav iespējams izdarīt, laiku pa laikam dodies uz servisu, lai telefona pogas iztīrītu speciālists.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!