Pētnieki atklājuši, ka vismazākās porcijas tiek apēstas tad, ja maltīti ieturam no šķīvjiem, kas ir koši sarkanā krāsā.
Tas atklāts, veicot pētījumu, kurā piedalījās 240 cilvēki, ēdot popkornu, šokolādi un čipšus no baltas, zilas un sarkanas krāsas šķīvjiem.
Tā rezultātā tika secināts, ka vismazāk apēdam, ēdot no sarkaniem šķīviem, bet visvairāk – no ziliem.
Tā iemesls ir ēdiena krāsas kontrasts ar šķīvja krāsu, uzskata speciālisti, piebilstot, ka sarkanā krāsa kalpo arī kā brīdinājuma signāls, mudinot apstāties.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit