Noskaidrots, no kādas krāsas šķīvjiem jāēd, lai zaudētu svaru
Foto: PantherMedia/Scanpix

Lai zaudētu svaru, vērts izmantot visdažādākos paņēmienus, piemēram, košļāt ēdienu vairāk, gulēt ilgāk, dzert daudz ūdens un citus. Kā izrādās, būtiska nozīme svara zaudēšanā ir arī šķīvju krāsai, no kuriem ēdam, vēstī "Women's Health".

Pētnieki atklājuši, ka vismazākās porcijas tiek apēstas tad, ja maltīti ieturam no šķīvjiem, kas ir koši sarkanā krāsā.

Tas atklāts, veicot pētījumu, kurā piedalījās 240 cilvēki, ēdot popkornu, šokolādi un čipšus no baltas, zilas un sarkanas krāsas šķīvjiem.

Tā rezultātā tika secināts, ka vismazāk apēdam, ēdot no sarkaniem šķīviem, bet visvairāk – no ziliem.

Tā iemesls ir ēdiena krāsas kontrasts ar šķīvja krāsu, uzskata speciālisti, piebilstot, ka sarkanā krāsa kalpo arī kā brīdinājuma signāls, mudinot apstāties.

Source

DELFI sievietēm
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form