Amerikāņu modes dizaineri sešas dienas demonstrēja savas idejas nākamā gada pavasara sezonai. Skatītājus visvairāk sajūsmināja Donna Karan un Calvin Klein kolekcijas, kuras prezentēja noslēdzošajā Ņujorkas modes skates dienā.

2001. gada pavasara sezonas modes skates šogad sāka demonstrēt Ņujorkā, 17. – 22. septembrī. Pēc gandrīz nedēļu ilgi kultivētas seksualitātes Ņujorkas modes skatē parādījās
Donna Karan
poētiskā kolekcija.

Uz mēles plīvoja pats esamības vieglums: plandošas šifona kleitas ar smalkām svītriņām. Tām raksturīgais slīpais griezums, vijīgums, daudzkārtainība, dažreiz arī volāni un šalles, atgādināja romantisko franču filmu varoņu tērpus.

Kolekcijā blakus vijīgiem zīda tērpiem šampanieša krāsā vai maigi oranžos toņos bija arī lakoti linu kostīmi. Vīriešu apģērbiem Donna Karan kolekcijā bija raksturīgas stūrainas formas, pārsvarā aristokrātiski spīdīgi, pieguļoši pelēki uzvalki vai bēšīgi bluzoni pie melnām biksēm.

Pavasara sezonas kolekcijai Donna Karan iedvesmojusies no populāriem austrumnieciskiem motīviem – Indoķīnas burvību un Āzijas audumu rakstus apvienojumā ar Ņujorkas pavedinošo tveici.

Donna Karan šovs tika atklāts modeļu iznācienu smalki svītrainos, taisnos vai sakrokotos svārkos, stilīgās žaketēs un pusgaros pavasara mētelīšos ar platiem atlokiem, kuri ir perfekti Karanas mērķauditorijai – modernai strādājošajai sievietei, kura vienmēr meklē universāli valkājamus, bet šikus apģērbus.

Savukārt fināls bija šova atraktīvākā daļa: spožām krellītēm rotāti, plisēti mandarīnkrāsas, violeti un persiku krāsas tērpi, un visbeidzot, kulminācija – liesmaina kleita bez lencītēm, kurā tērpusies modele Šaloma Hārlova noslēdza Donna Karan šovu.

Calvin Klein turpretī izrādīja mīlestību pret ģeometriju – šauras kleitiņas, kas sniedzas nedaudz pāri vai nedaudz virs ceļgaliem, bija ieturētas savstarpēji nodalītos krāsu laukumos. Pateicoties elastīgajiem džersijas audumiem, kā arī brīnišķīgajiem akvareļkrāsu toņiem – gaiši violetai, pūderkrāsai, sārtai, baklažānu un tirkīzkrāsai – tērpi neizskatījās stīvi, bet gan sievišķīgi un maigi.

Pavasara kolekcija kopumā bija izteikti sportiska, ieturēta ikdienas noskaņās. Viegli zaigojoši zīda tērpi ar V veida apkakles izgriezumiem, violeti topi ar augstām apkaklītēm un kostīmjakas ar mikroskopiskām svītriņām izskatās ērtas un ideāli piemērotas pavasara garderobei.

Šāds stils ir mērķtiecīgi orientēts uz jauniešu auditoriju, kuriem noteikti patiks arī Kleina vienkāršie, grafiski blokveidīgie krāsu laukumi džersija auduma tērpos, kur kontrastē, piemēram, zaļās tējas krāsa ar bāli rozā un kobaltzilu.

Atzinību gūs arī metāliski spīdīgās ādas tērpu ansambļi, kā arī supersmalkās samta kleitas ar atbilstošu zemu jostasvietu, kas izskatās stilīgi un interesanti.

Kleina dizaina vienkāršība, nesamākslotība saglabājās visa šova laikā, kur atraktīvākie bija smalkie zīda topi un šauras zīda kleitas ar koši sarkanām vai zilām tilla apmalēm, kā arī mirdzošs satīns.

Tiem, kuri augstu vērtē nepiespiestu ģērbšanās stilu, Calvin Klein un Donna Karan kolekcijās atradīs vienmēr sev atbilstošus, nenovecojošus apģērbus, lai iekļautos ik sekundi mainīgajās modes tendencēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!