Foto: LETA

Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā uzsākta stacionāra "Gaiļezers" Ambulatorās daļas rekonstrukcijas pirmā kārta, tādēļ no 1. janvāra ir slēgta līdzšinējā centrālā ieeja, informē slimnīcas preses sekretāre Inguna Potetinova.

"Gaiļezera" kādreizējais administratīvais korpuss, kas ilgāku laiku kalpoja galvenokārt kā garš tumšs gaitenis nokļūšanai uz slimnīcas korpusu, saskaņā ar projektu tiks pārvērsts par pacientiem pietuvinātu, modernu un gaišu daudzprofilu ambulatoro pakalpojumu centru – poliklīniku, stāsta Potetinova.

Rekonstrukcijas darbi noritēs pa kārtām, nepārtraucot slimnīcas pakalpojumu sniegšanu pacientiem. Ambulatorās daļas rekonstrukcijas pirmās kārtas izmaksas plānotas aptuveni 1,937 miljoni eiro (bez PVN) apmērā, projekta īstenošana tiek finansēta no valsts galvotā aizdevuma līdzekļiem. Darbus plānots veikt 11 mēnešu laikā.

Jaunā poliklīnika došot iespēju palielināt ambulatori sniegto ārstniecības pakalpojumu apjomu, efektīvāk izmantojot esošos universitātes slimnīcas resursus, kā arī atrisinās ar nokļūšanu saistītās līdzšinējās problēmas.

Ambulatorās daļas telpu rekonstrukcijas mērķi ir maksimāli tuvināt ambulatoro pakalpojumu sniegšanu ambulatorajiem un dienas stacionāra pacientiem, atvieglot pacientiem visu veidu ambulatoro pakalpojumu saņemšanu, koncentrējot tos vienotā ambulatorajā centrā, izveidojot arī vienotu informācijas un reģistratūras centru ārstniecības pakalpojumiem, kā arī uzlabot pieejamību slimnīcas pakalpojumiem, samazinot ambulatoro un stacionāra pacientu un tos apkalpojošo dienestu plūsmu krustošanos.

Projekta realizācija norit četrās kārtās:

1. Poliklīnikas telpu izbūve – ambulatoro pakalpojumu sniegšanai nepieciešamo telpu rekonstrukcija korpusa 0., 1. un 2. stāvā, ieskaitot pieejamības nodrošināšanu (ieeja, kāpnes, lifti);

2. Ambulatoro diagnostisko pakalpojumu veikšanai nepieciešamo telpu rekonstrukcija, izveidojot arī Endoskopiju centra telpas un ērtu piekļuvi stacionāra nodaļām bijušās uzņemšanas nodaļas zonā;

3. Ambulatoro ķirurģisko pakalpojumu sniegšanai nepieciešamo telpu rekonstrukcija, izveidojot ambulatorās ķirurģijas centru ar dienas stacionāru, paplašinot 2. stāva tagadējās poliklīnikas telpas;

4. Intensīvās observācijas telpas bijušajās toksikoloģijas centra (vai šobrīd pagaidu operāciju bloka) telpās.

Slimnīcas administrācija lūdz apmeklētājus būt saprotošiem, sekot teritorijā un iekštelpās izvietotajām norādēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!