Foto: Shutterstock
Iedvesmojoši citāti, foto un video, stāsti par izdošanos un motivāciju katru dienu sportot – tam visam šķietami vajadzētu spēt arī tevi iekustināt un motivēt doties uz treniņu. Tomēr realitātē ieraksti sociālajos tīklos, kam vajadzētu motivēt un iedvesmot, dara tieši pretējo. Kāpēc tā? "Womanitely" eksperti nosauc piecus galvenos iemeslus, kāpēc sekošana dažādiem fitnesa guru ne vienmēr ir laba ideja.

Tendencēm, nevis tev atbilstoši treniņi

Lielākajai daļai fitnesa guru sociālo tīklu kontos tiek publicēti neskaitāmi video ar treniņu programmām, kas "noteikti jāizmēģina" vai bez kā "veselīga dzīve nav iedomājama". Tiesa, nereti tajās iekļautie vingrinājumi ir pārāk sarežģīti, lai vidusmēra cilvēks tos spētu izpildīt. Turklāt fitnesa zvaigzne, izpildot vingrojumu, nav pat aizelsusies… Šādi ieraksti var likt justies slikti, zaudēt motivāciju un pat gūt savainojumus, ja izmisīgi centies atdarināt visu, kas redzams video.

Nesalīdzināmu lietu pretnostatīšana

Fitnesa zvaigznes ļoti bieži ne tikai izskatās, bet arī dzīvo pilnīgi citādāk. Nereti tas tiek aizmirsts, mēģinot sasniegt to pašu, ko izdarījuši viņi, un tas liek pārdzīvot, justies slikti par sevi. Centies nesalīdzināt sevi ar fitnesa guru sociālajos tīklos. Ja tu sāc sevi pārāk kritizēt un kādas personas ieraksti sociālajos tīklos regulāri uzjundī nepatīkamās sajūtas, iespējams, ir pienācis pēdējais brīdis, lai pārtrauktu sekošanu konkrētajai fitnesa zvaigznei.

Pārāk daudz iedvesmas ir milzīgs motivācijas mazinātājs

Kamēr neliels daudzums motivācijas nāk par labu un patiešām iedvesmo, pārspīlēts uzmundrinājums var panākt tieši pretējo. Ja ikdienā saņem pārāk daudz iedvesmas, tas noved pie sevis salīdzināšanas ar cilvēkiem, kuru dzīvē fitness ir 24 stundas diennaktī, septiņas dienas nedēļā.

Neaptverama treniņu gūzma

Ja vien neesi trenere vai fitnesa modele, treniņi visas dienas garumā tev nebūt nav vajadzīgi un piemēroti. Fitnesa guru dienas laikā mēdz publicēt pat 10 dažādus treniņu video. Tas var likt justies nevērtīgai un slinkai – tu taču joprojām sēdi birojā un sporta zāles tuvumā pat neesi bijusi. Nonākot mājās un mēģinot izpildīt kādu no ieteiktajām treniņu programmām, var izrādīties, ka tā ir krietni par grūtu tavām spējām. Šādā brīdī motivācija var pazust pilnībā.

Juceklīgi ēšanas plāni

Ja tu seko vairākiem uztura speciālistiem un vēl kādam fitnesa guru, ļoti iespējams, ka saņemsi pretrunīgu un nepilnīgu informāciju par to, ko, kad un kā ēst. Vienu dienu topā ir čia sēklas, bet nākamajā jātaisa zaļais kokteilis ar avokado, liekot tev pilnībā apjukt. Atceries, ka fitnesa un uztura plānam ir jābūt piemērotam taviem mērķiem un iespējām, nevis sastiķētam no ieteikumiem, ko izstrādājuši dažādi veselīga dzīvesveida guru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!