Foto: PantherMedia/Scanpix
Augstais kakao sastāvs tumšās šokolādes sastāvā nereti tiek uzsvērts kā pozitīvais ieguldījums sirds veselībā. Ja sievietes, sasniedzot 45 gadu vecumu, ēd tumšo šokolādi reizi vai divreiz nedēļā, tas pazemina risku iegūt sirds veselības slimības par trešdaļu, bet tām sievietēm, kuras tumšo šokolādi ēd katru dienu, risks izzūd gandrīz pilnībā, raksta BBC.

Pētījuma gaitā apsekotas 32 000 zviedru sievietes vecuma posmā no 48 līdz 83 gadiem. Viņām ieteica ikdienā našķēties tieši ar tumšo šokolādi. Pētījumu rezultāti ir tiešām pārsteidzoši: tās, kuras nedēļā apēda vienu vai divas 30 gramīgās tumšās šokolādītes, risks iegūt sirds veselības problēmas samazinājās par 32 %.

Bet tām sievietēm, kuras ēda tumšo šokolādi katru dienu, slimību risks izzuda vispār.

Īstais tumšās šokolādes noslēpums slēpjas antioksidantos, kas tumšajā gardumā ir paslēpušies ļoti lielā daudzumā. Kā zināms, antioksidanti palīdz no organisma izvadīt toksīnus un sargāt sirds un asinsvadu veselību. Otra labā tumšās šokolādes īpašība: tā satur arī flavonoīdus. Tie, iekļuvuši organismā, normalizē asinsspiedienu un arī pasargā no sirds slimībām.

Jo augstāks kakao sastāvs, jo tumšā šokolāde ir veselīgāka. Par laimi 100 % tumšo šokolādi varam arī neēst. Visi veselībai pozitīvie bonusi iegūstami arī ar šokolādi, kuras sastāvā ir 75 % kakao.

Bet vienu gan jāievēro – arī tumšā šokolāde (kas atzīta par veselīgāku!) jāēd ar mēru. Tās sastāvā ir arī ļoti daudz cukura un tauku. Ja to ēdīsi vairāk, nekā organisms spēj pārstrādāt, vari iegūt aptaukošanās problēmas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!