Foto: Shutterstock

Mičiganas universitātē tika veikts pētījums – vai cilvēks, kurš ik dienas apēd vismaz vienu ābolu, ir veselīgāks un viņam retāk ir nepieciešams ārsta apmeklējums, nekā tam, kurš savā uzturā ābolus lieto reti.

Pētījumā ASV piedalījās 8399 cilvēki.Cilvēkiem, kas ēda ābolus ik dienu, bijusi labāka izglītība, tie biežāk bijuši nesmēķētāji un viņu dzīvesveids bijis veselīgāks.

Tikai 753 dalībnieki jeb 9 procenti ēda vismaz vienu nelielu ābolu dienā. Savukārt tie cilvēki, kuri patērēja ābolus, piemēram, lietojot tikai ābolu sulu, ēdot ābolu pīrāgu vai kādus citus ēdienus, kas satur ābolus, šajā pētījumā netika pieskaitīti pie ikdienišķiem ābolu ēdājiem. 

Pētījumā netika atrasta liela atšķirība starp to, cik bieži ārstu apmeklēšana ir nepieciešama ābolu ēdājiem un cik bieža - neēdājiem, taču ābolu ēdāji ievērojami biežāk izvairījās no dažādu recepšu medikamentu nepieciešamības.

Foto: F64

Tas ir iespējams, ka cilvēki, kas ēd ābolus, piekopj veselīgākus paradumus, nekā cilvēki, kas to nedara, teica Klīvlendas ārsts Maikls Roizens. Tomēr ābolu lietošana ikdienā cilvēkam dod vairākus veselības ieguvumus.

Āboli ir lielisks šķiedrvielu avots un tajos ir maz kaloriju, kas nozīmē, ka tie mazinās bada sajūtu un cilvēks jutīsies paēdis kādu laiku. Roizens uzskata, ka labākais veids, kā nodrošināt savu organismu ar pilnvērtīgu uzturu un neizjust badu starp ēdienreizēm, ir apēst vienu vidēja lieluma ābolu dienā.

Āboli palīdz samazināt risku saslimšanai ar vairākām vēža formām, sirds un asinsvadu slimībām, kā arī ar astmu, skaidro dietoloģe Samanta Hellere. Turklāt āboliem ir labvēlīga ietekme uz Alcheimera slimību, cukura diabētu, svara kontroli un kaulu veselību.

Taču jāatceras, ka viens ābols dienā neko nemainīs, ja cilvēks ik dienu savā uzturā lieto neveselīgu pārtiku un apmeklē ātrās ēdināšanas iestādes.

Rakstā izmantota informācija no portāla www.medicaldaily.com

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!