Foto: PantherMedia/Scanpix
Cenšoties uzturēt sevi nevainojamā fiziskā formā, ievērojam drastiskas diētas un intensīvi sportojam. Tomēr nereti pūliņiem nav rezultātu, jo pieņemšanos svarā veicina citi, no mums neatkarīgi, faktori. Tos apkopojis arī portāls foxnews.com.

Nomāktība un depresija

Vairumam antidepresantu ir svara pieaugumu veicinošas blaknes, tāpēc pirms to lietošanas no ārsta noskaidro visu pieejamo informāciju par zālēm.

Tiesa, arī tad, ja īpašus medikamentus depresijas ārstēšanai nelieto, nomāktais garastāvoklis tik un tā var veicināt lieko kilogramu uzkrāšanos.

Klīniskie pētījumi liecina, ka skumjas un nomāktība liek mums ēst vairāk, kā arī izvēlēties neveselīgāku pārtiku, tā cenšoties mazināt slikto noskaņojumu.

Hormonālais līmenis

Ja dzīvo veselīgi, bet no liekajiem kilogramiem nespēj atbrīvoties, pārbaudi savu hormonālo līmeni, kā arī to, vai ikdienā lietotie medikamenti vai uztura bagātinātāji nerada tā disbalansu!

Iespējams, ikdienā lietotas zāles var kaitēt arī vielmaiņai vai ievērojami palielināt apetīti, brīdina mediķi.

Lēna kuņģa un zarnu darbība

Kā informē speciālisti, neregulāra vai aizkavēta vēdera izeja nereti ir iemesls lieko tauku uzkrāšanai, kā arī dažādām veselības problēmām, organismā vairojoties toksīniem.

Lai uzlabotu vēdera darbību, lieto probiotikas un uzņem pietiekamu šķiedrvielu un šķidruma daudzumu ikdienā!

Tavam organismam trūkst noteiktu uzturvielu

Magnija, dzelzs un vitamīna D trūkums kaitē imūnsistēmai, palēnina vielmaiņu, kā arī rada nogurumu. Kompensējot to trūkumu, maldīgi ceram pašsajūtu uzlabot ar saldumiem un neveselīgām uzkodām, kas likumsakarīgi rezultējas liekajā svarā.

Lai no tā izvairītos, pārliecinies, ka ikdienā uzņem nepieciešamās uzturvielas ar veselīgiem produktiem!

Tu noveco

Gadiem ejot, vielmaiņa palielinās. Efektīvākā formula pret liekajiem kilogramiem pēc 30 gadu vecuma sasniegšanas ir vairāk kustību un mazāk kaloriju. Tāpat ieteicams palielināt olbaltumvielu, bet samazināt ogļhidrātu daudzumu uzturā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!