Foto: AFP/Scanpix
Vispiemērotākais veselības problēmu risināšanas veids ir ārsta apmeklējums, tomēr nereti atsevišķas kaites varam likvidēt pašu spēkiem. Turpinājumā portāla "Realbuzz" apkopotās izplatītākās organisma sajūtas un padomi to mazināšanai.

Siena drudzis

Foto: PantherMedia/Scanpix

Bezmiegs

Foto: PantherMedia/Scanpix

Lai no tā izvairītos, pirms iemigšanas iedzer siltu tēju un palasi mierīgu grāmatu, kas ir viens no efektīvākajiem bezmiega aizdzīšanas veidiem.

Blaugznas


Foto: PantherMedia/Scanpix
Visbiežāk cilvēki cieš no blaugznām vieglā stadijā, no kurām iespējams atbrīvoties paša spēkiem, mainot mazgāšanas līdzekļus. Vēlams, lai to sastāvā būtu cinks vai tējas koka eļļa, kas dziedēs ādu. Atsevišķi mediķi iesaka pagatavot matu masku no siltas olīveļļas, uzklājot to uz matu saknām, kā arī ieziest galvas ādu ar ābolu etiķi, atšķaidot to ar ūdeni, raksta "Realbuzz".

Nemiers


Foto: PantherMedia/Scanpix
Hronisks nemiers, kas var pārvērsties arī nopietnākā slimībā - veģetatīvajā distonijā - kļūst arvien izplatītāks, un pētījumos atklāts, ka Eiropā no tā cieš aptuveni viens no četrdesmit pieciem pieaugušajiem. Kaites iemesli ir dažādi - ķīmisko vielu disbalanss smadzenēs, apkārtējā vide vai ģenētiska iedzimtība.

Lai nepatīkamo sajūtu mazinātu, speciālistiņ iesaka nodarboties ar aerobo slodzi, veicot kardiotreniņus. Tāpat ieteicami dažādi elpošanas vingrinājumi, kas gan nav tik efektīvi kā fiziskas aktivitātes.

Vēdera pūšanās


Foto: PantherMedia/Scanpix
Vēdera pūšanos izraisa dažādi iemesli, to skaitā, laktozes nepanesamība, gremošanas traucējumi, noteikti ēdieni un dzērieni vai medikamenti.

Ātrākais veids, kā likvidēt lieko gāzu uzkrāšanos, ir uzņemt probiotiķus jeb tā dēvētās labās baktērijas, kas normalizēs gremošanas trakta skābes līmeni. Tāpat normālu vēdera darbību palīdzēs uzturēt dažādas sēklas tajās esošo fermentu dēļ, iesaka "Realbuzz".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!