Foto: PantherMedia/Scanpix
Ikdienā izmantojam neskaitāmus kosmētikas līdzekļus un uzturā lietojam visdažādākos pārtikas produktus, kas sola uzlabot veselību. Kā izrādās, neraugoties uz labajiem nodomiem, šādā veidā savai veselībai varam tieši kaitēt, un šai sakarā izdevums "Realbuzz" ir apkopojis piecas pārsteidzošus faktus par veselīga dzīvesveida paradumu ietekmi.

Lūpu krāsa var izraisīt sirds darbības traucējumus


Foto: PantherMedia/Scanpix
Neraugoties uz slavenajiem zīmoliem, daudzas lūpu krāsas satur kaitīgas ķīmiskas vielas, piemēram, parabēnus un triklozānu, kas plānās lūpu ādas dēļ tiek ātri abosrbētas un nokļūst asinsritē.

Vairākas reizes dienā atjaunojot pomādi, organismā nokļūst ievērojams daudzums kaitīgo vielu, negatīvi ietekmējot organismu.

Viskaitīgākā viela no šīm ķimikālijām ir triklozāns, kas ietekmē smadzeņu darbību. Tā rezultātā var veidoties sirds darbības traucējumi, kā arī organisma balsta sistēmas problēmas.

Zaļā tēja var pasargāt no osteoporozes


Foto: PantherMedia/Scanpix
Osteoporoze ir izplatītākā kaulu slimība un var radīt neciešamas sāpes. Tās rezultātā samazinās kaulu blīvums, tiem kļūstot trausliem un vieglāk pakļaujoties lūzumiem. Ar osteoporozi četras reizes biežāk par vīriešiem slimo tieši sievietes, jo to kauli ir vieglāki un tievāki.

Pētot zaļās tējas sastāvu un ietekmi, konstatēts, ka tējā esošās vielas uzlabo kaulu cietību, kā arī aizkavē osteoporozes veidošanos. Tādēļ speciālisti iesaka zaļo tēju lietot ik dienas, kā arī tai pievienot medu vai linsēklu eļļu, kurā esošās taukskābes uzlabo kaulu struktūru.

Grims var izraisīt svara pieaugumu


Foto: PantherMedia/Scanpix
Kosmētikas līdzekļi satur vielas, kas ir kaitīgas cilvēka veselībai, un speciālistus visvairāk satrauc īpašas vielas - ftalāti, kas ir septiņdesmit procentos kosmētikas līdzekļu, tīrīšanas līdzekļu, kā arī ķermeņa losjonu sastāvā.

 


Speciālisti, pētot ftalātu korelāciju ar veselības problēmām, konstatēja paaugstinātu tā daudzumu urīna analīzēs, kas ņemtas no bērniem ar paaugstinātu ķermeņa masu. Šis novērojums gan neapstiprina tiešu liekā svara veidošanos ftalātu ietekmē, tomēr speciālisti uzskata, kas tas spēlē lielu lomu liekā svara rašanās procesā.

Liekā svara zaudēšana var samazināt saslimšanas risku ar krūts vēzi


Foto: PantherMedia/Scanpix
Krūts vēzis ir izplatītākais vēža paveids sieviešu vidū, kā arī tam ir otrais augstākais mirstības koeficients.

Neraugoties uz faktu, ka krūts vēzi var izraisīt dažādi faktori, liekais ķermeņa svars, kā arī taukvielām bagāts uzturs ir viens no to ierosinošajiem cēloņiem, un normālas ķermeņa masas uzturēšana samazina tā risku uz pusi.

Nepareiza izmēra krūštura valkāšana izraisa galvassāpes


Foto: PantherMedia/Scanpix
Nav noslēpums, ka neatbilstošs krūštura izmērs var izraisīt visdažādākās veselības problēmas, un to skaitā ir arī galvassāpes, kas tieši korelē ar ilgstošu nepareiza lieluma apakšveļas valkāšanu.

Speciālisti uzskata, ka biežākais iemesls neatbilstoša krūštura izmēra izvēlei ir maldīgs uzskats par krūšu lieluma nemainīšanos dzīves garumā, tādēļ ik reiz, iegādājoties jaunu apakšveļu, nepieciešams uzmērīt ne tikai esošo izmēru, bet arī paralēlos, kas ietver lielāku vai mazāku apkārtmēru un kausiņu izmēru. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!