Foto: Shutterstock
Teju ikviens ir piedzīvojis vakarus, kad nekādi neizdodas iemigt. Viens no izplatītākajiem bezmiega cēloņiem ir stress, bet reizēm šķiet, ka grūtības iemigt radušās bez iemesla. Šādos brīžos nav vērts vienkārši gulēt, gaidot, ka kaut kas maģiski mainīsies. Tā vietā ir svarīgi atrast nodarbi, kas liks tev iemigt, pašai to nemanot.

Lūk, četras "Womanitely" ekspertu izceltas nodarbes, kas var palīdzēt ātrāk un labāk iemigt.

Raksti dienasgrāmatu vai sajūtu žurnālu

Ja nevari iemigt, paņem savu piezīmju kladi un pieraksti savas raizes, satraukumus un problēmas. Tas ir labs veids, kā pārtraukt par tām domāt. Kad esi pierakstījusi to, kas tevi satrauc, padomā par brīžiem, kad esi jutusies patiešām laimīga, pieraksti tos. Pēc tam uzraksti 10 lietas, par ko jūties pateicīga. Domas par pozitīvo palīdz ātrāk iemigt un justies labāk no rīta. Ja neraksti dienasgrāmatu, paņem papīra lapu un centies uzrakstīt īsu, interesantu un priecīgu stāstu. Savu sajūtu pierakstīšana ne tikai var palīdzēt iemigt, bet šī nodarbe ir lielisks stresa mazinātājs arī pārējā laikā, tā palīdz mazināt negatīvās sajūtas un atrast labākus risinājumus dažādām problēmām.

Meditē

Foto: Shutterstock

Meditācija mūsdienās ir ļoti populāra. Tas ir viens no labākajiem veidiem, kā mazināt stresu, trauksmi un depresiju. Tāpat meditācija ir pazīstama kā līdzeklis cīņā ar miega traucējumiem. Tā palīdz nomierināt cilvēka ķermeni un prātu un var palīdzēt iemigt vieglāk un gulēt līdz pat rītam. Arī lūgšanos var pielīdzināt meditācijai, tāpēc šī nodarbe pirms miega ticīgiem cilvēkiem var palīdzēt uzlabot naktsmiera kvalitāti.

Lasi grāmatu

Grāmatas lasīšana gultā ir populārs un efektīvs līdzeklis ātrākai iemigšanai. Ja tavās mājās nav daudz grāmatu, lasi to, ko vari atrast – kaut vai vienīgo grāmatu, kas ir pieejama. 20 minūtes, un tu jau jutīsies miegaināka, iespējams, iemigsi, to pat nepamanot. Ja esi liela grāmatu cienītāja, neizvēlies savu mīļāko grāmatu vai kaut ko ārkārtīgi interesantu, jo tad attapsies, lasot līdz pat rīta gaismai. Izvēlies iedvesmojošu grāmatu vai kādu zinātnisko darbu.

Paspēlējies ar savu mājdzīvnieku

Ja nevari iemigt un tev ir mājdzīvnieks, velti laiku viņam, paspēlējies nedaudz. Tas var palīdzēt atbrīvoties, nomierināties un mazināt stresu. Tāpat kontakts ar dzīvnieku var mazināt negatīvās domas.

Tāpat atceries, ka tad, ja tev ir problēmas ar iemigšanu, pirms došanās pie miera nepārbaudi e-pastus, neskaties televizoru un nelasi ziņas. Tāpat arī, ja iespējams, kādu laiku pirms došanās gulēt izslēdz savu telefonu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!