Foto: PantherMedia/Scanpix



Nereti, ievērojot diētu, apmulstam ēdienu izvēlē. Vai labāk lietot produktus ar mazāku kaloriju vai tauku daudzumu? Atbildi sniedz "Women's Health" aptaujātie eksperti.

"Ja vēlaties samazināt svaru, lietojiet produktus ar zemāku kaloriju daudzumu, nepievēršot tik lielu uzmanību tauku saturam. Jo mazāk kaloriju ik dienas apēdīsiet, jo vairāk svara zaudēsiet," teic uztura speciāliste Liza Janga.

Kā atklāj speciāliste, izvēloties produktus ar zemu tauku saturu, uzmanīgi jāizpēta, vai tie garšas uzlabošanas nolūkos nav piesātināti ar cukuru, kas sastādīs augstu produkta kaloritāti.

Tāpat Janga piebilst, ka, ievērojot diētu, neliels tauku daudzums organismam nāks par labu.

"Tā dēvētie "labie tauki", kas atrodami riekstos, avokādo un lasī ir vērtīgi, jo rada sāta sajūtu. Vien jāuzmanās ar porcijas lielumu, lai nepārsniegtu dienas kaloriju normu," tā speciāliste.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!