Foto: PantherMedia/Scanpix
Nav noslēpums, ka jauneklīga izskata saglabāšanā būtiskāko lomu spēlē mūsu uzturs un dzīvesveids. Šai sakarā piedāvājam uztura speciālistu ieteiktos produktus, kas tajos esošo vielu dēļ ne tikai uzlabos mūsu izskatu, bet arī liks justies labāk un dzīvot ilgāk.

Paprika

Regulāri ēdot produktus, kas satur daudz C vitamīna, organismā paaugstinās dabiski izstrādātā kolagēna daudzums, kas savukārt liek mūsu ādai izskatīties jaunākai un novērš grumbu rašanos. Tāpat C vitamīns cīnās pret brīvajiem radikāļiem, kas ir galvenais novecošanas izraisītājs, un stiprina imunitāti, kas savukārt nozīmē efektīvākas organisma aizsargspējas pret dažādām saslimšanām.

Salāti

Salātos ir īpaši liels daudzums vielu, kas nodrošina pietiekamu ūdens daudzumu organisma šūnās, kā arī aizsargā tās no saules nodarītā kaitējuma. Tāpat regulāra lapu salātu, kāpostu un citu zaļumu pievienošana maltītēm rezultēsies ne tikai veselīgākā un jauneklīgākā ādā, bet arī slaidākā un tvirtākā augumā tajos esošo šķiedrvielu, minerālvielu un organismam tik vajadzīgo vitamīnu dēļ.

Sēnes

Sēnēs ir virkne organismam neaizstājamu minerālvielu, tai skaitā selēns, kas efektīvi cīnās pret ādas novecošanos saules kaitīgā starojuma dēļ. Tāpat tajās ir maz kaloriju, kā arī tās iespējams pagatavot visdažādākajās variācijās.

Garneles

Garneles ir bagātas ar cinku, kā arī tas atrodams austerēs, gliemenēs un citās jūras veltēs. Turklāt jūras veltes satur lielu olbaltumvielu daudzumu, kas arī ir nodrošina gludu, starojošu un elastīgu sejas ādu.

Zemenes

Lai gan līdz gardo un aromātisko ogu sezonai vēl ir jāgaida, nebaidies desertiem vai kokteiļiem pievienot pērnajā vasarā saldētās zemenes. Tajās būs tikpat daudz C vitamīna un flavanoīdu – vielu, kas darbojas kā antioksidanti, tā pasargājot mūs no priekšlaicīgas novecošanas.

Saulespuķu sēklas

Sēklās un riekstos lielā daudzumā atrodams vitamīns E, kas aizsargā organisma šūnas un attiecīgi piešķir ādai tik kāroto, veselīgo mirdzumu. Tāpat vitamīns E mazina sirds slimību attīstīšanās risku – pievieno sēklas salātiem zupām un pamatēdieniem vai izmanto kā gardu našķi, kas nodrošinās tevi ar enerģiju, darba dienas noslēgumā!

Olas

Olas satur luteīnu – vielu, kas uztur ādā vajadzīgo mitrumu, veicinot arī dabiskā sebuma izdalīšanos, kas savukārt ir nepieciešams, ja vēlies mirdzošu un dabiski starojošu ādu ar vienmērīgu toni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!