Foto: PantherMedia/Scanpix
Līdz ar sezonas maiņu mainās arī mūsu āda – un ne uz to labāko pusi. Tu vari savai ādai palīdzēt, izmantojot kvalitatīvus krēmus un eļļas, tomēr neviens nevar palīdzēt mitrināt tavu ādu no iekšpuses, ja tu pati to nevēlies. Tāpat kā viss ķermenis, arī ādai ir nepieciešama īpaša aprūpe un vitamīni, kas atjauno šūnas un uztur organismu normālā stāvoklī. Veselīgs un adekvāts uzturs ne tikai mitrina ādu, bet arī iedarbojas uz šūnām, lai saglabātu ādas elastību un izvairītos no grumbām, vēsta "Econet".

Kā stāsta ādas veselības eksperts Arlīns Lamba – tu esi tas, ko tu ēd. Ja tavā ēdienkartē ir produkti, kas satur daudz sāli un konservantus, drīz tu sajutīsi ne tikai ādas sausumu, bet arī uztūkumu. Mūsu ādas veselībai ir vajadzīgas omegas trīs taukskābes, produkti, kas ir bagātīgi ar dioksīdu un antioksidantiem.

Rieksti
Rieksti ir bagāti ar vitamīnu E, kas ir ļoti svarīgs ādas veselībai. Šis vitamīns aizsargā šūnas no negatīvās ietekmes un tāpat kā taukskābes, pasargā ādu no kaitīgajiem UV stariem.

Vairāk par riekstiem lasi šeit.

Avokado

Foto: Shutterstock

Avokado tāpat kā rieksti ir bagāti ar E vitamīnu un citiem antioksidantiem. Auglis ir piesātināts arī ar ļoti vērtīgām taukvielām, kas palīdz mitrināt ādu, mazināt ādas iekaisumu un aizkavē novecošanās procesus.

Vairāk par avokado lasi šeit.

Saldais kartupelis
Saldais kartupelis ir bagāts ar vitamīniem – A vitamīns ir īpaši svarīgs, jo nodrošina ādas mitrināšanu. Šie antioksidanti palīdz normalizēt šūnu stāvokli.

Vairāk par saldo kartupeli lasi šeit.

Olīveļļa
Olīveļļa ir bagāta ar E vitamīnu, vērtīgām taukvielām, omega trīs taukskābēm, kas pabaro tavu ādu un nodrošina mitrināšanu. Tā aizsargā arī no ultravioletajiem stariem, pasargā ne tikai no sausuma, bet pat no ekzēmas.

Lasi par olīveļļu šeit.

Ir ļot svarīgi uzņemt nepieciešamos vitamīnus un minerālvielas. Tie ir vajadzīgi ne tikai ādas veselībai, bet organisma veselībai kopumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!