Foto: PantherMedia/Scanpix
ASV dietologi nosaukuši septiņus produktus, ko noteikti vajadzētu lietot uzturā tieši sievietēm, kuras vēlas izvairīties no visizplatītākajām saslimšanām pusmūžā: osteoporozes, sirds slimībām, krūts vēža, kā arī tie palīdzēšot samazināt nepatīkamās sajūtas, kas var rasties klimaksa laikā, vēsta "Zdorovie".

Ķiršu tomātiņi – tie ir bagāti ar likopīnu, kas samazina risku saslimt ar krūts un dzemdes kakla vēzi, kā arī virkni dažādu sirds slimību.

Linsēklas – tās satur polinepiesātinātās jeb neaizvietojamās taukskābes omega-3, bet lignīna šķiedras palīdz samazināt holesterīna līmeni. Saskaņā ar veiktiem pētījumiem, 40 gramu linsēklu dienā sievietēm var palīdzēt izvairīties no dažādām nepatīkamām sajūtām klimaksa laikā, kā arī samazināt risku saslimt ar krūts vēzi. Vienlaikus šo produktu gan nav ieteicams lietot grūtniecības laikā.

Foto: Shutterstock

Kāposts – tā lapās ir virkne derīgu vielu. Luteīna olbaltumvielas palīdz saglabāt asu redzi, vitamīns C stiprina imūnsistēmu, kalcijs un vitamīns K – labvēlīgi ietekmē kaulu stiprumu, novēršot osteoporozes rašanos un ar to saistītus iespējamus kaulu lūzumus.

Lasis, forele – šo zivju ēšana var palīdzēt sievietēm cīnīties ar pēcdzemdību depresiju, nostiprināt nervu sistēmu un paaugstināt estrogēna līmeni, kam ir tendence samazināties pēc 40 gadu vecuma sasniegšanas.

Dzērveņu sula – bagāta ar vitamīnu C un antioksidantiem, tā kopumā stiprina imūnsistēmu, kā arī palīdzēs izvairīties no urīnceļu infekcijām.

Foto: Shutterstock

Grieķu jogurts, kas izgatavots no aitas piena un ar samazinātu cukura saturu, ir bagāts ar olbaltumvielām, un tas samazina risku saslimt ar diabētu, kā arī uzlabo muskuļu audu elastību un aizkavē novecošanās procesu.

Grieķu rieksti samazina risku saslimt ar piena dziedzeru vēzi un osteoporozi. Jaunākie pētījumi ASV pierādot, ka 50 gramu riekstu dienā kavē vēža šūnu rašanos organismā, kā arī palīdz saglabāt kaulus stiprus un veselus.

Protams, paļauties, ka ēdot šos produktus, tevi nepiemeklēs neviena slimība, nevar, tomēr diezin vai tie arī kaitēs tavam organismam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!