Foto: PantherMedia/Scanpix
Sakiet, ko darīt, ja man trīs dienas pēc kārtas asiņo deguns? Pēdējā asiņošana ilga aptuveni četrdesmit minūšu. Šobrīd ir liels stress, jo strādāju pie diplomdarba, iespējams, laika maiņas vai spiediena maiņas dēļ tas notiek. Pēc ilgās asiņošanas reibst arī galva.

Atbild Anda Kariņa, Kariņas A. ģimenes ārsta prakse

Labdien!

Būtu jāizmēra spiediens. Ja spiediens ir normāls, vēlams apmeklēt ORL speciālistu. Iespējams, paplašinātos kapilārus deguna starpsienā nepieciešams koagulēt. Ja ir paaugstināts spiediens, jādodas pie ģimenes ārsta.

Atbild Ligita Kupica, Otolaringologs, "Loradent", SIA

Labdien!

Ja sāk asiņot deguns, tad tas ir jāaizspiež stipri no abām pusēm - deguna spārnus, lai pirkst būtu līdz deguna kaulam, ja grūti saprast, tad var paskatīties internetā, kā jādara pareizi. Stress noteikti var to ietekmēt.

Aptiekās ir nopērkamas deguna eļļas, kas mitrina un dziedē gļotādu. Ja asiņošana turpinās, tad jāiet pie ausu, kakla un deguna ārsta, ja iespējams, tad jāpiededzina asiņojošo vietu.

Lasītāju ievērībai: Lai saņemtu speciālista e-konsultāciju, lūdzu, nosūti savu jautājumu uz e-pasta adresi: sieviete@delfi.lv. Redakcija patur tiesības rediģēt tekstu. Speciālistu ieteikumiem ir tikai izglītojošs raksturs, un tie nevar aizstāt speciālista konsultāciju klātienē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!