Foto: Shutterstock
Mūžīgie sapņi par rītdienu, kad sāksim vairāk sportot, veselīgāk ēst, var nekad nepiepildīties, ja reāli darbi tiks atlikti no dienas uz dienu. Rīts ir vislabākais laiks, kad aizmirst par visām atrunām, celties un darīt. No rīta sev netiek dots tik daudz laika, lai izdomātu jaunas atrunas, lai uzrastos neparedzēti gadījumi. Rīta treniņi sniedz dažādus gan fiziskus, gan morālus ieguvumus.

  •  Fiziskas aktivitātes no rīta efektīvāk iedarbina vielmaiņu. Arī turpmākās stundas tā turpina darboties intensīvākā režīmā, kas nozīmē, ka visas dienas garumā tiek sadedzināts vairāk kaloriju.
  • Rīta treniņi uzlādē ar enerģiju visai dienai. 
  •  Rīta aktivitātes palīdz arī regulēt apetīti, kā arī veikt veselīgākas izvēles dienas laikā.
  •  Katru rītu, veicot fiziskās aktivitātes, būs vieglāk pamosties. Regulāri mostoties vienā laikā un vingrojot, pierod arī ķermenis. Jau pirms pamošanās organisms sāk sagatavot ķermeni aktīvam dienas cēlienam.
  • Vingrojumu izpilde rītos spēj uzlabot arī smadzeņu darbību – uzlabo prāta asumu un spriestspējas. Parasti prāts daudz asāk darbojas četras vai desmit stundas vēl pēc treniņa.
  • Uzlabojas arī miega kvalitāte.
  • Vingrojot no rīta, vari būt drošs, ka dienas turpmākais ritējums neietekmēs tava treniņa grafiku. Tieši cilvēki, kuri vēlas sportot un kustēties regulāri, izvēlas to darīt tieši no rītiem.

Kas būtu jāievēro rīta treniņos?

Vingro uzreiz pēc pamošanās

Protams, glāze ūdens vai tualetes apmeklējums nav jāatliek, bet pēc tam uzreiz labāk ķerties pie vingrošanas. Rīta treniņam ir jākļūst par ieradumu, tomēr jārēķinās, ka tas prasīs laiku līdz ķermenis pie tā pieradīs. 

Treniņā jāiekļauj vismaz viens paaugstinātas aktivitātes vingrojums

Treniņa programmā ir jāiekļauj vismaz viens vingrinājums, kas būs daudz aktīvāks nekā citi un prasīs lielāku enerģiju. Tas ir nepieciešams, lai uzlabotu asinsriti, palīdzētu veidot muskuļus un efektīvi uzlabotu vielmaiņu. Viens no tādiem vingrinājumiem varētu būt palēciens uz augšu no pietupiena. To izpildi, sākumā ietupstoties ceļgalos, bet tad palēcoties uz augšu, pēc tam atgriežoties sākuma pozīcijā. Vingrinājumu var izpildīt desmit reizes.

Nepārslogo sevi

Rīta treniņam vajadzētu būt īsam un patīkamam. Nevajag pārspīlēt ar gariem un ļoti nogurdinošiem treniņa grafikiem, citādi dienas laikā jutīsies nevis enerģisks, bet noguris, kā arī sabojāsi sev vēlmi turpināt vingrot no rītiem.

Raksta veidošanā izmantota informācija no portāliem: boxingscene.com un bodybuilding.com

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!