Foto: Shutterstock

Neatkarīgi no reliģiskās piederības daļa no mums, tuvojoties Lieldienām, tradicionāli ievēro Lielo gavēni, kas sāksies jau 10. februārī. Tas, cik strikti pieturēsimies pie tā nosacījumiem un kādu motīvu vadīti ievērosim gavēni, jau atkarīgs no mums pašiem, taču, ja arī tevi saista ideja par sava organisma attīrīšanu, piedāvājam dažus vienkāršus padomus, kas ļaus to sākt jau šodien. Lūk, Shape piedāvātie ieteikumi, kā veselībai draudzīgā un vieglā veidā uzlabot savu pašsajūtu un arī izskatu!

Samazini cukuru

Lai atbrīvotu organismu no toksīniem, paātrinātu vielmaiņu un uzlabotu vispārējo veselības stāvokli, sāc ar gluži vienkāršu soli – samazini ikdienā uzņemto cukura daudzumu, neaizmirstot arī par medu, cukuru aizstājošiem produktiem, piemēram, agaves sīrupu, kā arī mākslīgo saldinātāju lietošanu.

Kā zināms, pārmērīga cukura lietošana uzturā pasliktina ne tikai mūsu veselību un fizisko pašsajūtu, bet arī garīgās labsajūtas līmeni, veicinot garastāvokļa un enerģijas svārstības. Tas, savukārt, kaitē darba spējām un rosina arī nomāktības rašanos.

Vairāk par iemesliem, kāpēc vērts atteikties no cukuru saturošiem produktiem, lasi šeit!

Dzer ūdeni

Par to, cik būtiski ir ik dienas uzņemt vajadzīgo šķidruma daudzumu, ir runāts daudz un bieži, un, visticamāk, arī tu apzinies, cik organismam nepieciešams tas ir. Tomēr ikdienas steigā ne vienmēr izdodas izdzert tik vajadzīgos 1,5 līdz divus litrus ūdens.

Lai to novērstu, lejuplādē kādu no aplikācijām, kas dienas gaitā atgādinās padzerties vai uzliec tālrunī tam atgādinājumu pati! Tāpat pievieno ūdenim šķēlīti citrona!

Par to, kādus ieguvumus veselībai sniedz citronūdens dzeršana, lasi šeit!

Kusties

Regulāras fiziskās aktivitātes veicina asinsriti un uzlabo limfātiskās sistēmas darbību. Tāpat kustības sekmē gremošanas procesus, stiprina locītavu un saišu veselību, uzlabo mūsu izturību un veicina vispārējo organisma pašsajūtu, mazinot arī stresa radītās negatīvās sekas. Tāpat sportošana mazinās toksīnu uzkrāšanos organismā un ļaus tavam ķermenim vienkārši funkcionēt labāk.

Kafijas vietā – zaļā tēja

Ja možuma atgūšanai esi paradusi dzert kafiju, putotās un nereti treknās lattes vietā izvēlies zaļo tēju. Tā satur antioksidantus un virkni vērtīgu vielu, kas uzlabos organisma darbību un attīrīs to.

Tāpat tase zāļu vai zaļās tējas mazinās kāri pēc liekiem našķiem, turklāt tajā esošais kofeīns sniegs ilgāku enerģiju un novērsīs pēkšņa noguruma rašanos vēlāk.

Vairāk par zaļās un citu tēju pozitīvajām īpašībām un ietekmi uz organismu lasi šeit!

Vairāk svaigu produktu

Tuvojoties pavasarim, visticamāk, arī tevī mostas vēlme pēc svaigākiem produktiem un lielāka augļu, dārzeņu un zaļumu īpatsvara šķīvī. Ļauj tiem būt tavas ēdienkartes pamatā, ēdienreizes papildinot ar graudaugu produktiem un gaļu vai jūras veltēm. Tāpat neaizmirsti arī par dažādām sēklām, kas organismu apgādās ar veselīgajām un tam vajadzīgajām taukskābēm.

Te atradīsi informāciju par figūrai draudzīgākajiem un bīstamākajiem augļiem un dārzeņiem.

Izsvīsti lieko

Lielisks veids, kā relaksēties pēc garas nedēļas vai pat darba dienas, ir došanās uz pirti. Tā var būt tvaika pirts, sauna vai īsta latviešu pirts – ļauj sev atslābināties, palutini ādu ar kontrastdušu vai atsvaidzinošu peldi pēc pamatīgas izkarsēšanās un pie viena arī atbrīvojies no spriedzes un dienas gaitā uzkrātajām negācijām!

Vairāk par pirtī iešanas tradīcijām un priekšnoteikumiem, kas jāievēro, lasi šeit!

Attīri arī ādu

Būtiska loma mūsu izskatā ir arī veselīgai un tīrai ādai. Atbrīvo to no atmirušajām šūnām un toksīniem, izmantojot skrubi vai, piemēram, mālu maskas, tā veicinot arī asinsriti.

Vairāk par mālu daudzveidīgo pielietojumu lasi šeit!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!