Foto: Shutterstock
Daudzas no mums, runājot par kādām fiziskām aktivitātēm, to galvenokārt saista ar svara zaudēšanas veidu un tvirta auguma noslēpumu, tomēr izkustēties vajag ne tikai, lai zaudētu liekos kilogramus, bet arī lai rūpētos par savu veselību un pašsajūtu. Sēdošs darbs? Šis vēl jo vairāk attiecas uz tevi! Lūk, pazīmes, ka sēdēts par daudz un laiks meklēt kādas fiziskas aktivitātes.

Mūžīgais nogurums

Ja tu visu laiku esi nogurusi, neņemot vērā, ka esi pienācīgi izgulējusies un labi, veselīgi paēdusi, iespējams, laiks izkustēties. Varbūt tas var šķist nedaudz dīvaini, taču Džordžijas štata Universitātē veiktais pētījums liecina, ka tikai 20 minūšu vidējas intensitātes treniņš trīs reizes nedēļā palielina enerģiju pat par 20 procentiem. Pētnieki teic, ka atklājumi lieliski parādīja, kā fitness ietekmē nervu sistēmu un mazina nogurumu.

Arī trenere Treisija Mišela stāsta saviem sportotājiem līdzīgu stāstu: "Sportošana iekustina motivāciju, un, līdz ko tā ir iekustināta, arī enerģija ir daudz vairāk."

Sāpes

Foto: Shutterstock

Ikvienai no mums ir bijuši tie visai nepatīkamie rīti, kad piecelies teju stīva. Mugura, ceļi vai kāda cita vieta dažkārt liek par sevi manīt vairāk nekā gribētos. Tomēr, lai nebūtu jāgaida, kad sāpes mitēsies pašas no sevis, labāk patrenējies un pakusties.

Iekustini visus muskuļus un veic pāris vingrojumus, izstaipies. Pat tie cilvēki, kuri saskaras ar konstantām un regulārām sāpēm un pat kaitēm atzīst, ka kustēšanās un daži vingrojumi dienas sākumā var palīdzēt uzlabot veselības stāvokli.

Stress

Foto: Shutterstock

Mūsu gadsimta ātrajā dienas ritējumā patiešām varam dažkārt nonākt gana daudz stresa situācijās. Pētnieki Karnegi Melona Universitātē atklājuši, ka stresa līmenis sieviešu vidū, salīdzinot 1983. un 2009. gadu, ir audzis par 24 procentiem.

Viss, protams, atkarīgs no konkrētā cilvēka, jo kāds spēs uzņemt ļoti daudz nepatīkamu lietu un tik un tā neraizēties, tomēr citam pietiks izlasīt kādu satraucošu ziņu un stress garantēts.

Kā izrādās, pietiek vien ar 20 līdz 30 minūšu ilgu pasportošanu trīs vai četras reizes nedēļā, lai zudinātu savu nervozitāti. Interesanti ir tas, ka pētnieki piebilst – svarīga ir mūzikas izvēle, kas sportošanu var padarīt vēl efektīvāku.

Izpēti arī biežākās stresa situācijās darbā un veidus, kā ar tām tikt galā.

Pazušana laikā un nespēšana sakārtot savu dzīvi

Foto: Shutterstock

Trenere Eiprila Satone atklāj, ka daudzi no viņas klientiem vēršas pie viņas tad, kad jūtas tā, it kā vairs nevaldītu pār sevi un nespētu sakārtot savu ikdienu. "Viņi vienkārši nespēj domāt par sevi ārpus darba telpām, viņu darbs veicina izdegšanas sindromu," uzsver trenere.
Jāatceras, ka sevi ir jāsaudzē! Tāpēc tad, kad tu jūties pazudusi laikā un vietā, nespēdama sakārtot savu dzīvi pa plauktiņiem, pavisam iespējams, ka laiks kārtīgam treniņam, kas izvadīs tavu apmulsumu un ieviesīs zināmu līdzsvaru ikdienā.

Kārdinājumi

Foto: Shutterstock

Alkohols, smēķēšana vai vēlme pēc kārumiem, kuru nevari pārvarēt ar citām pārbaudītām metodēm. Šeit laiks kārtīgam treniņam.
Daži cilvēki pieraduši kādu atkarību vai lielu kārdinājumu nomainīt pret sportošanu – tas ir nepārprotami veselīgāk un attur tevi no tā, ko tik ļoti vēlētos, bet tomēr nevari vai ļoti nevēlies atļauties. Divi zaķi ar vienu šāvienu, tā teikt.

Bezmiegs

Foto: Shutterstock
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!