Foto: stock.xchng
Zināms, ka hormonālās kontracepcijas metodēm piemīt arī visdažādākās blakusparādības, un, kā vēstī izdevums "Women's Health" tās var būt arī cēlonis sāpēm, ko sievietes nereti izjūt mīlēšanās laikā.

Ar šādu paziņojumu klajā nākuši vairāki ginekologi, publicējot mediķa prakses laikā gūtus novērojumus par hormonālās kontracepcijas korelāciju ar sāpēm vagīnā, dzimumorgānu daļā vai vēdera dobumā.

Saistībā ar gūtajiem novērojumiem veikts arī pētījums, kurā piedalījušās deviņsimt sievietes vecumā no astoņpadsmit līdz trīsdesmit deviņiem gadiem.

Tajā iegūtie dati liecina, ka sāpes iepriekš minētājās zonās, kā arī mīlēšanās laikā un pēc orgasma iestāšanās izjūt tās sievietes, kas lieto pretapaugļošanās tabletes, savukārt sievietes, kas neizmanto hormonālās kontracepcijas metodes, no sāpēm necieš.

Lai gan pētījumā iegūtie dati liecina vien par sāpju saistību ar hormonālās kontracepcijas ievērošanu un tās izraisošie cēloņi nav noskaidroti pilnībā, eksperti uzskata, ka sāpes var ierosināt progesterona līmeņa svārstības, ko izsauc hormonālo tablešu lietošana.

Tādējādi, lai šim pieņēmumam gūtu apstiprinājumu, nepieciešams veikt padziļinātus pētījumus, tomēr speciālisti iesaka sāpju gadījumā konsultēties mediķiem, apsverot arī citas izsargāšanās metodes, lai uzlabotu savas intīmās dzīves, kā arī veselības kvalitāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!