Saslimstība ar gripu pagājušās nedēļas laikā palielinājusies par 11 procentiem, informēja Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).

Nedēļas laikā no gripas izraisītām komplikācijām miruši vēl trīs cilvēki, liecina jaunākā informācija.

Ģimenes ārsti devītajā novērošanas nedēļā ziņojuši par 134 gripas gadījumiem, kas ir vidēji 133,7 gadījumi uz 100 000 iedzīvotājiem. Gripas intensitāte tādējādi palielinājusies vidēji par 11 procentiem.

Vēršanās ambulatorajās iestādēs citu augšējo elpceļu infekciju gadījumos salīdzinājumā ar nedēļu pirms tam samazinājās par 4,7 procentiem, liecina statistika. Vēršanās ambulatorajās iestādēs pneimonijas gadījumā nedēļas laikā samazinājusies par 24 procentiem, vidēji reģistrēti 21,9 gadījumi uz 100 000 iedzīvotājiem. Saslimušo skaits, kas vērsās ambulatorajās iestādēs, palielinājies Daugavpilī, Jelgavā, Jēkabpilī un Jūrmalā.

Dati liecina, ka kopumā stacionēto pacientu skaits gripas gadījumos aizvadītās nedēļas laikā samazinājies, taču Gulbenē, Jēkabpilī, Rēzeknē un Liepājā novērots pieaugums galvenokārt vecuma grupā virs 65 gadiem. Daugavpilī, Gulbenē, Jēkabpilī, Liepājā, Rēzeknē, Rīgā, Valmierā un Ventspilī nedēļas laikā stacionēti 133 pacienti ar gripu un 32 pacienti ar gripas izraisītu pneimoniju.

Kopš sezonas sākuma 11 stacionārajās iestādēs uzņemti kopumā 1153 pacienti gripas un 162 pacienti gripas izraisītās pneimonijas dēļ.

SPKC informē, ka aizvadītajā nedēļā saņemti trīs paziņojumi par nāves gadījumiem pacientiem ar laboratoriski apstiprinātu gripu. Kopš gripas epidēmijas sākuma kopumā ir ziņas par 34 nāves gadījumiem no gripas komplikācijām. Mirušie ir vecumā no 35 gadiem līdz 95 gadiem, no kuriem vīrieši ir 19, bet sievietes – 15. Visiem pacientiem bijusi viena vai vairākas hroniskas slimības. Neviens no pacientiem nebija vakcinēts pret gripu, informē SPKC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!