Foto: Privātais arhīvs
Ziedojumu vākšana ceļotāja un radošās personības Jāņa Vaišļas dzīvības glābšanai šodien noslēgusies, jo ir saziedota nepieciešamā summa – 120 000 eiro. Piecu dienu laikā Jāņa atbalstam ziedojuši vairāk nekā trīsarpus tūkstoši cilvēku, kopumā saziedojot 95 863, eiro. Savukārt trūkstošo naudas summu, kas nepieciešama, lai Jānim varētu veikt sirds transplantāciju, izdevies savākt Jāņa tuviniekiem un draugiem.

Jānis, viņa draugi un tuvinieki ir pateicīgi ikvienam, kas nepalika vienaldzīgs un atsaucās uz lūgumu palīdzēt, dodot cerību uzveikt smago slimību.

"Sirsnība un atbalsts, ko šajā laikā esmu saņēmis no līdzcilvēkiem, ir neizmērojams un nenovērtējams. Tas devis man spēku raudzīties nākotnē, liekot ticēt īstiem Ziemassvētku brīnumiem. Paldies visiem, kas snieguši atbalstu gan emocionāli, gan finansiāli. Es turpināšu cīnīties un ceru, ka tas vainagosies ar panākumiem," teic Jānis Vaišļa.

Jānis sirgst ar sirds amiloidozi, kas ir reta un dzīvībai bīstama slimība, tādēļ viņam nepieciešama sirds transplantācija. Slimība Jānim atklāta pavisam nesen, un tā strauji progresē. Viņa dzīvību var glābt, tuvāko četru nedēļu laikā veicot sirds transplantāciju. Atrast donoru Latvijā tik īsā laikā var neizdoties, lai gan tādā gadījumā transplantāciju apmaksātu valsts. Steidzamības dēļ donors jāmeklē visā Eiropā. Lai Jāni Vaišļu uzņemtu rindā uz transplantāciju kādā no Eiropas klīnikām un veiktu transplantāciju, nepieciešami 120 000 eiro.

Vaišļam ir 46 gadi. Jau kopš skolas gadiem viņš aktīvi iesaistījies sabiedriskajā dzīvē. Vairākus gadus strādājis Rīgas Tehniskās universitātes Studentu klubā, anglikāņu baznīcā, līdz ar neatkarības vēsmām palīdzējis atjaunot studentu korporāciju "Selonija". 90. gadu sākumā viņš guva atpazīstamību, darbojoties populārajā radošā apvienībā "Zvaigznīšu brīdis". Šajā laikā arī tapušas pirmās filmas ar Vaišļas dalību – "Ceļojums uz Tukumu", "Kovačs" un "Sviests".

2001. gadā Vaišļa piekrita piedalīties ceļojumā apkārt pasaulei ar jahtu "Milda". Viņš bijis arī "Radio Skonto" ētera personība, veidojis vairākus televīzijas raidījumus LNT. Kopā ar domubiedriem piedalījies arī "Eirovīzijas" dziesmu konkursā ar muzikālu dejas priekšnesumu "Pirates of the Sea".

Kopš 2011. gada viņš darbojas ar jauniešu biedrību "Chaula.tv", kur kopā ar entuziastiem veido savu televīzijas kanālu.

Jānis Vaišļa savā "Facebook" profilā izteicis pateicību visiem, kas ziedojuši:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!