Foto: PantherMedia/Scanpix
Vairums sieviešu savās rokassomiņās glabā lērumu nevajadzīgu nieku. Lai to novērstu, laiku pa laikam ieteicams veikt tās ģenerāltīrīšanu, somiņā ievietojot ikdienā izmantojamas un veselībai noderīgas lietas, ko apkopojis arī portāls "Realbuzz".

Saules aizsargkrēms

Ultravioletais starojums ne tikai paātrina ādas novecošanu un veicina dzimumzīmju, kā arī pigmenta plankumu veidošanos, bet arī var izraisīt ādas vēzi. Lai pasargātu savu veselību un arī jaunību no saules radītā kaitējuma, gada siltajā sezonā, kā arī saulainās ziemas dienās, ko pavadi pie dabas, nodrošinies ar saules aizsargkrēmu, kura SPF aizsargfaktors ir vismaz 15.

Ūdens

Organisma apgādāšana ar pietiekamu šķidruma daudzumu nodrošina tā orgānu veselīgu darbību, enerģijas daudzumu palielināšanu, ķermeņa attīrīšanu no toksīniem, kā arī palīdz kontrolēt izsalkuma līmeni. Atceries, ka svarīgi ir padzerties laiku pa laikam, nevis tikai tad, kad slāps. Pretējā gadījumā organisms jau būs paguvis atūdeņoties.

Veselīgas uzkodas

Kāri pēc neveselīgiem našķiem un saldumiem laiku pa laikam izjūt pat stiprākā gribasspēka īpašnieki. Lai neļautos kārdinājumam, kad roka stiepjas pēc šokolādes batoniņa vai ātrajām uzkodām, nodrošinies ar žāvētu augļu un riekstu maisījumu, graudu un sēklu batoniņu vai sulīgu ābolu.

Roku dezinfekcijas līdzeklis

Dienas laikā saskaramies ar miljoniem mikrobu. Pētījumi liecina, ka bankomātu virsma ir tikpat bagāta baktērijām, kā publiskās tualetes, savukārt Arizonas Universitātes pētnieki atklājuši, ka cilvēka darba vieta birojā ir 400 reižu netīrāka kā vidusmēra tualetes pods. Lai sevi pasargātu no mikrobu nokļūšanas organismā, pusdienas pārtraukumā apēdot ābolu, laiku pa laikam notīri rokas ar dezinficējošu līdzekli.

Pedometrs

Speciālisti uzskata, ka cilvēkiem dienā būtu vēlams noiet vismaz 10 000 soļu, lai saglabātu labu sirds veselību un veselīgu ķermeņa svaru. Nereti, cīnoties ar slinkumu, no darba mājup dodamies, izmantojot sabiedrisko transportu, vai arī lielveikalu apmeklējam, uz to braucot ar personisko auto. Šai gadījumā pedometrs tev sniegs vajadzīgo stimulu, palielināt noieto soļu, sniedzot ieguldījumu arī tavā veselībā.

Medikamenti

Dienas gaitā mūs var piemeklēt visdažādākie notikumi. Tai skaitā – neplānotas veselības problēmas. Pret tām ieteicams nodrošināties jau laikus, somiņā noglabājot zāles pret temperatūru un alerģijām, kā arī gremošanas trakta problēmām, iesaka speciālisti.

Lietas brīvajiem brīžiem

Ja dienā daudz laika pavadi, braucot ar sabiedrisko transportu, izmanto to lietderīgi! Tā vietā, lai pārlūkotu sociālos tīklus savā viedtālrunī, glabā somā grāmatu vai intelektuāla rakstura uzdevumus, piemēram, krustvārdu mīklas vai sudoku. Tāpat pētījumos atklāts, ka patīkamas mūzikas klausīšanās uzlabo imunitāti, sirds veselību un mazina stresu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!