Foto: Shutterstock
Protams, efektīvākais veids, kā iegūt kāroto fizisko formu, ir sabalansēts uzturs un sportiskas aktivitātes. Tomēr svara samazināšanas nolūkos lieti noder arī pāris citu viltībiņu. Šai sakarā izdevums "Realbuzz" ir apkopojis septiņus neparastus trikus, kā samazināt apēsto porciju lielumu un arī svaru.

Ēd spoguļa priekšā

Zinātnieki ir noskaidrojuši, ka sevis vērošana ēdot liek apēst krietni mazāku porciju, kā arī ātrāk rodas sāta sajūta. Pētnieki šo fenomenu skaidro ar faktu, ka, vērojot savu spoguļattēlu, uzmanība tiek pievērsta auguma nepilnībām, kas ietekmē apetīti un liek uzmanīties no pārēšanās.

Izvēlies vīriešu kārtas maltītes biedrus

Pētījumos atklāts, ka, ēdot kopā ar pretējā dzimuma pārstāvjiem, sievietes patērē mazāk ēdiena. Savukārt vīrieši apēd mazākas porcijas, ieturoties kopā ar sava dzimuma pārstāvjiem. Tas skaidrots ar sieviešu vēlmi izskatīties sievišķīgām un trauslām, savukārt vīrieši sieviešu priekšā nereti cenšas izskatīties iespaidīgāki, dižojoties arī ar lielākām porcijām.

Norēķinies skaidrā naudā

Nav noslēpums, ka, norēķinoties ar kredītkarti, cilvēki tērē vairāk naudas, paļaujoties impulsīviem pirkumiem. Līdzīga tendence novērota arī ēdienu izvēlē, jo maksāšana ar karti krietni biežāk mudina izvēlēties ātrās uzkodas un citus našķus.

Lieto vaniļu

Kā izrādās, vaniļas aromāts veicina svara samazināšanos, tāpēc speciālisti to iesaka izmantot aromātisku sveču vai ķermeņa losjonu sastāvā. Jūtot saldeno aromātu, būtiski samazināsies vēlme pēc saldumiem un saldinātiem dzērieniem.

Nekad neēd pidžamā

Protams, noteikta veida apģērba valkāšana neveicina kaloriju uzkrāšanos, tomēr pētījumos atklāts, ka plata un maisveidīga apģērba, piemēram, pidžamas valkāšana palielina vēlmi našķēties. Tādējādi tiek radīta ilūzija, ka esi gana slaida, jo apģērbs nav apspīlēts, un saldumu ēšana tiek attaisnota.

Šai sakarā speciālisti iesaka maltītes ieturēt ikdienas drēbēs, kas, vēlams, ir pieguļošas, jo tādējādi par savu svaru satrauksies krietni vairāk.

Nokrāso zilu virtuvi

Zilā krāsa ir ne tikai lieliski piemērota guļamistabai tās nomierinošā efekta dēļ, bet arī virtuvei, jo var veicināt svara krišanos.

Tiek uzskatīts, ka zaļie un zilie toņi samazina apetīti, savukārt dzeltenie un sarkanie - palielina. Tādēļ, ja iespējams, nokrāso savu virtuvi zilos toņos vai vismaz izvēlies zilas krāsas šķīvjus un interjera elementus!

Reģistrējies Facebook

Pētnieki uzskata, ka reģistrēšanās sociālajā tīklā Facebook.com var veicināt svara zaudēšanu, jo, aplūkojot motivējošus attēlus ar cilvēkiem, kas zaudējuši svaru vai arī aktīvi tiecas uz savu mērķi, arī tu gūsi nepieciešamo iedvesmas devu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!