Foto: F64

Tu cītīgi mazgā rokas, nodarbojies ar sportu un lieto vitamīnus, kā arī citos veidos stiprini imunitāti, tomēr joprojām salīdzinoši bieži slimo? Iespējams, pie vainas ir visai ikdienišķi paradumi, kas, tev nemanot, tomēr grauj imūnsistēmu, vēstī "Women's Health".

Tu dienas lielāko daļu sēdi

Ja strādā birojā, visticamāk, tava diena paiet sēžot. Tas, kā stāsta eksperti, palēnina vielmaiņu, kas attiecīgi samazina arī organisma spēju uzsūkt imunitātes stiprināšanai nepieciešamās uzturvielas.

Lai no tā izvairītos, vismaz reizi stundā izkusties, izstaipies un tā izvingrini savus muskuļus, aktivizējot arī vielmaiņu.

Kosmētika, ko lieto

Tonālais krēms, konsīleris, pūderis, lūpu spīdums… Šie produkti nenonāk tikai uz tavas ādas, bet dienas laikā uzsūcas arī organismā. Līdz ar tiem – arī produktos esošās ķīmiskās vielas, kas nebūt neuzlabo organisma kopējo veselības stāvokli.

Lai izvairītos no kaitēšanas sev, lieto kosmētiku ar pēc iespējas dabiskāku sastāvu, kā arī ļauj ādai brīvdienās no tās atpūsties pavisam!

Tev garšo miltu produkti

Svaigas baltmaizes un bulciņu smarža ir lieliska, tomēr balto miltu iekļaušana ikdienas uzturā nav vēlama. To vietā izvēlies pilngraudu miltu produktus, kas satur imunitāti stiprinošas vielas!

Tu pietiekoši neizgulies

Ja organisms miega laikā nesaražo pietiekamu daudzumu melatonīna, imūnsistēma nespēj izstrādāt pietiekamu daudzumu balto asins ķermenīšu, lai cīnītos ar mikrobiem un atjaunotu organismu.

Tu uzņem pārāk daudz olbaltumvielu

Pārmērīgs olbaltumvielu daudzums, īpaši, ja tas uzņemtas no dzīvnieku balsts produktiem, veicina paaugstinātu IGF1 hormona izstrādāšanos organismā , kas paātrina novecošanas procesus un kaitē imūnsistēmai.

Ņem vērā, ka ne vairāk par 10 procentiem no dienas laikā uzņemtā kaloriju daudzuma vajadzētu būt no dzīvnieku valsts produktiem. Eksperti šai sakarā pat iesaka pieturēties pie pieciem procentiem.

Tu lielu dienas daļu pavadi vienatnē

Vientuļi cilvēki krietni asāk reaģē uz stresa situācijām, ka rezultātā cieš viņu imunitāte, liecina pētījumi.

Lai no tā izvairītos, atvēli savā ikdienā laiku, ko pavadīt ar draugiem un tuviniekiem, lai cik pašpietiekami arī nejustos!

Tu nenodarbojies ar jogu

Nav noslēpums, ka ikviena fiziskā aktivitāte stiprina veselību un arī imunitāti, tomēr tieši joga pēdējo uzlabo visvairāk. Tā veicina asinsrites, elpošanas, nervu un endokrīnās sistēmas darbību, kuras visas kopumā ievērojami uzlabo imūnsistēmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!