Foto: Shutterstock
Atkal viena negulēta nakts? Par miega kvalitāti un faktoriem runāts un rakstīts daudz. Lielai daļai informācija par alkohola lietošanas kaitīgumu un ietekmi uz miegu vairs neizraisa izbrīnu. Tomēr arī virkne šķietami nekaitīgu produktu var būtiski pasliktināt tavas iespējas kārtīgi izgulēties.

Iedvesmojoties no "Health", piedāvājam iepazīties ar pieciem produktiem, no kā vakarpusē labāk atteikties.

Cietais siers

Cietais siers var šķist salīdzinoši nekaitīgs našķis vai uzkoda, ar ko sevi palutināt, ja vakarā gribas kaut ko sāļu vai parādās pavisam neliels izsalkums. Cenšoties sevi nedaudz palutināt, ir ļoti liela iespējamība apēst daudz vairāk var vienu nelielu siera gabaliņu. Tas nozīmē arī sliktāku miegu. Sierā ir daudz piesātināto taukskābju, un tā pārstrāde organismam var būt sarežģīta, īpaši, ja esi nolēmusi doties gulēt. Ja liecies slīpi pārāk drīz pēc ēšanas, ir daudz lielāks risks, ka mocīsies ar atvilni. Sieru ieteicams ēst ne vēlāk par četrām vai sešām stundām pirms došanās gulēt.

Tumšā šokolāde

Tumšā šokolāde tiek uzskatīta par salīdzinoši veselīgu našķi. Pāris gabaliņu šī garduma patiešām būs veselīgāki par siera kūkas šķēli. Tumšajai šokolādei piemīt virkne veselību veicinošu īpašību un tā ir bagāta ar antioksidantiem, tomēr našķī esošais kakao ir arī lielisks kofeīna avots. Un kofeīns, protams, nepalielinās tavas izredzes agri iemigt un saldi čučēt līdz pat rītam.

Sulīgs hamburgers

Liellopa gaļas kotlete var būt labs olbaltumvielu un dzelzs avots. Tomēr tipiskā burgerā ir arī ļoti, ļoti daudz tauku, un tavam organismam būs nepieciešams laiks, lai šādu ēdienu pārstrādātu. Tieši šī iemesla dēļ neviens barojošs liellopa gaļas ēdiens nav ieteicams vēlāk par četrām stundām pirms došanās gulēt. Tik smaga barība saldus sapņus tev neatnesīs.

Ar zaļās tējas piedevu bagātinātas uzkodas

Pašlaik ļoti populārs produkts dažādu uzkodu un ēdienu papildināšanai ir zaļās tējas pulveris jeb mača. Tam piedēvē ļoti daudz pozitīvu īpašību, piemēram, tā palīdz saglabāt enerģiju un mundrumu. Zaļā tēja to patiešām var sniegt. Tāpat lielai daļai uzkodu, kam pievienots šis pulveris, tiek pievienots arī liels daudzums cukura. Papildu mundrums un cukurs noteikti nepalīdzēs tev kārtīgi izgulēties.

Pārstrādātas gaļas produkti

Ja vakariņās ēd sviestmaizi ar desas šķēli vai kādu kūpinājumu, nebrīnies, ka pēc tam tev rodas problēmas dusēt līdz rītam. Pārstrādātas gaļas produktos parasti ir ļoti daudz sāls, kas veicina šķidruma uzkrāšanos organismā. Ja šis process notiek pirms miega, rodas diskomforts, kas apgrūtina gulēšanu. Turklāt var gadīties, ka būsi ļoti izslāpusi un ka miegs būs traucēts gan tad, ja padzersies, gan tad, ja to nedarīsi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!