Sievietes veselība ir ļoti svarīga tēma, par ko bieži vairāmies runāt. Pat tik dabisku procesu kā mēnešreizes gan sievietes, gan vīrieši nereti dēvē visneiedomājamākajos veidos, lai tikai šis process nebūtu jānosauc īstajā vārdā. Tas nav pārsteidzoši, ka daudzas sievietes nepievērš pietiekamu uzmanību savai veselībai, ja jau par to pat īsti nerunā. Šoreiz piedāvājam ieskatīties virknē mūsu rakstu, lai uzzinātu svarīgāko par šo delikāto tēmu.

Šo problēmu aktualizē arī ginekoloģe un dzemdību speciāliste Dace Matule, uzskaitot virkni nosaukumu, kādos mēdz dēvēt menstruācijas. Daži no tiem ir šādi: "sarkano tomātu uzbrukums", "sieviešu dienas", "sarkanā armija", "apsardze", "grūtās dienas", "Sarkandaugavas tante ciemojas". Ārste atzīmē, ka, lai arī daudzie nosaukumi var būt pat asprātīgi, tie liecina, ka cilvēki nevēlas par šīm lietām runāt tieši. Tā kā netiek runāts par mēnešreizēm, bieži tiek ignorētas arī ar to saistītās problēmas, piemēram, sāpes un pirmsmenstruālais sindroms. Tāpat kautrēšanās nereti traucē jaunām meitenēm iegūt būtisku informāciju par izmaiņām, kas notiek viņu ķermeņos.

Tāpat reti apspriesta ir arī slimība endometrioze, ar ko saskaras katra desmitā sieviete. Ļoti bieži sievietes uzskata, ka sāpes mēnešreižu laikā un ļoti spēcīga asiņošana ir normālas parādības, un nevēršas pie ārsta. Vairāk par šo slimību lasi šeit, bet šeit tu vari iepazīties ar pieredzes stāstiem, saskaroties ar šo slimību.

Ieskaties "Viņa" rakstu arhīvā un uzzini vairāk par to, cik bieži būtu ieteicams apmeklēt ginekologu, kādā veidā samazināt menstruāciju sāpes, kā rūpēties par savām olšūnām, ja nākotnē vēlies pēcnācējus, kā uzlabot pašsajūtu, tuvojoties menopauzei un daudz citas svarīgas informācijas par sievietes veselību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!