Jautājums: Labdien, gribu zināt Jūsu viedokli - vai man un manam partnerim ir jāveic ģenētiskās analīzes, jo divu gadu laikā man ir notikuši divi spontānie aborti, dakteri iemeslu izskaidrot, kāpēc tā notika, nevar. Un cik tas viss maksā? Gaidīšu jūsu atbildi!

Atbild Dr. Daiga Baranovska (ārstu prakse "Quartus" - 67271205):

Atbilde: Pēc esošajiem standartiem ģenētiskā izmeklēšana pārim būtu jāveic pēc 3 neveiksmīgām grūtniecībām un situācijā, ja visas citas analīzes ir pilnīgi normas robežās. Klasiskais komplekts, ko nepieciešams pārbaudīt pēc neveiksmīgas grūtniecības ir sievietēm analīzes uz STS un citām dzimumorgānu infekcijām, hormonu testi 2 reizes viena menstruālā cikla laikā un analīzes uz antifosfolipīdu sindromu, kā arī spermogramma vīrietim.

Precīzas izmaksas ir grūti teikt, jo tas lielā mērā ir atkarīgs no tā, kādā laboratorijā jūs šos testus veiksiet un vai par to maksāsiet pati vai izdevumus segs valsts. Ģenētikas centrā konsultācijas notiek ar ģimenes ārsta nosūtījumu, diemžēl precīzas izmaksas jums varēs pateikt paši centra darbinieki.

Lasītāju ievērībai: Lai saņemtu speciālista e-konsultāciju, lūdzu, nosūti savu jautājumu uz e-pasta adresi: sieviete@delfi.lv. Redakcija patur tiesības rediģēt tekstu. Speciālistu ieteikumiem ir tikai izglītojošs raksturs, un tie nevar aizstāt speciālista konsultāciju klātienē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!