Foto: Reuters/Scanpix
Starptautiskais Viroterapijas centrs (SVC) izsludinājis grantu konkursu publikācijām par klīniskiem pētījumiem, novērojumiem vai klīniskajiem gadījumiem onkolītiskās viroterapijas jomā. Grantu konkurss ir starptautisks un SVC piešķirs divu līmeņu grantus autoriem – ārstiem vai pētniekiem no visas pasaules, pastāstīja centra pārstāve Diāna Otisone.

Arī Latvijas ārsti un pētnieki varēs pretendēt uz šiem grantiem.

Autori, kuri publicēs onkolītiskās viroterapijas klīnisko pētījumu, novērojumu vai klīnisko gadījumu zinātniskā citējamā izdevumā varēšot pretendēt uz grantu līdz 3000 eiro. Savukārt par publikāciju popularzinātniskos izdevumos Starptautiskais Viroterapijas centrs izsniegs grantu līdz 1000 eiro.

Konkursā var piedalīties ikviens ārsts vai pētnieks, kurš gatavo zinātnisku publikāciju par onkolītisko viroterapiju. Izņēmums ir Starptautiskā Viroterapijas centra un ar to saistīto uzņēmumu darbinieki, kuri konkursā piedalīties nedrīkst. Konkursa nolikums meklējams SVC mājaslapā www.virotherapy.eu.

"SVC savā darbībā stingri pieturās pie SVC dibinātājas un praktiskās vēža viroterapijas pamatlicējas, unikālā pretvēža preparāta"Rigvir" autores, zinātnieces Aina Muceniece pamatpostulāta: "Zinātne, zinātne vienojies, cilvēci sargāt apsolies!" Esam droši, ka ar šo grantu projektu mums izdosies konsolidēt daļu zinātnieku no visas pasaules kopīgam viroterapijas izpētes un attīstības darbam," saka Starptautiskā Viroterapijas centra valdes priekšsēdētājs Jurģis Auziņš.

Starptautiskais Viroterapijas Centrs ir dibināts ar mērķi koordinēt un popularizēt onkolītiskās viroterapijas lietošanu pasaulē. Vairāk par Latvijā radīto pretvēža preparātu "Rigvir" lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!