Foto: DELFI
Noslēgusies ekspertīze, kurā pārbaudīja Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas ārstu rīcību, aizsūtot mājās sievieti, ko pēc tam no nāves izglāba mediķi Jēkabpils reģionālajā slimnīcā. Ekspertīzes gaitā veselības aprūpes pārkāpumi netika konstatēti, informē Veselības inspekcijas pārstāve Agita Antonāne.

Viņa norāda, ka pārbaude uzsākta pēc masu medijos izskanējušās informācijas par to, ka sievietei, iespējams, nav sniegta pietiekama medicīniskā palīdzība un veselības aprūpe. Pārbaudi uzsāka 9. augustā un tā noslēdzās 2. decembrī.

Jau rakstījām, ka jūlija beigās 66 gadus vecā Mārīte Kovaļenkova viesojās pie brāļa Rīgā. Ciemošanās laikā viņai sākās mokošas vēdersāpes un vemšana. Tika izsaukta neatliekamās medicīniskās palīdzības brigāde, kas sievieti aizveda uz Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcu. Pēc izmeklēšanas un analīžu veikšanas ārsts kundzi aizsūtīja mājās, sakot, vaina ir žultsakmeņos, lai vēršas pie sava ģimenes ārsta. Dažas dienas vēlāk sievieti kritiskā stāvoklī nogādāja Jēkabpils reģionālajā slimnīcā, kur ārsti viņu operēja. Sieviete slimnīcā pavadīja 18 dienas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!