Foto: Publicitātes foto
Lai nodrošinātu sabalansētas un garšīgas maltītes tiem, kuri rūpējas par veselīgu dzīvesveidu un seko līdzi savam svaram, Rīgā atvērts pirmais diētisku ēdienu piegādes serviss "Diētika". Tā portālu "Delfi" informē uzņēmuma pārstāvji.

Diētikas ēdienkarti atbilstoši veselīga uztura pamatprincipiem palīdzējis izstrādāt Latvijas Diētas ārstu asociācijas priekšsēdētājs Andis Brēmanis. "Daudziem vārds "diēta" asociējas ar badošanos un drastiskiem ierobežojumiem ēdienu izvēlē. Taču patiesībā tā nemaz nav. Diēta nozīmē ēst "gudri", uzturu sabalansējot ar ikdienas aktivitātēm un veselīgu dzīvesveidu, kā arī rūpējoties, lai nepareizi ēšanas paradumi nekļūtu par iemeslu virknei veselības problēmu. "Diētika" būs lielisks palīgs vienmēr aizņemtajiem un steidzīgajiem, kam dzīvesveids ir ļoti noslogots un ikdienā pietrūkst laika pašiem mājās gatavot veselīgas maltītes," pārliecināts Brēmanis.

Lielākoties uzņēmuma ēdienkartē iekļauti sautēti, cepeškrāsnī cepti, vārīti vai tvaicēti ēdieni, kā arī vājpiena deserti un pašu cepta kliju maize bez miltiem. Ja ēdieni tiek cepti, tad profesionāli pavāri uz pannas izsmidzinot vien pāris pilienus eļļas, kā arī sāli pievieno minimāli vai pavisam nemaz. Cukura vietā izmanto dabisko saldinātāju stēviju, želatīna vietā - augu izcelsmes recinātāju agaru. Turklāt ikviena ēdiena sastāvā tiek izmantoti produkti ar samazinātu tauku saturu, stāsta idejas autori.

Ēdienkarti iespējams apskatīt un pasūtījumu noformēt www.dietika.lv. "Tie, kas ievēro diētu un veselīgus ēšanas principus, zina - Latvijā vien dažās vietās iespējams paēst veselīgi. Redzot lielo pieprasījumu un niecīgo piedāvājumu sabiedriskās ēdināšanas tirgū, izlēmām veidot veselīgu ēdienu piegādes servisu, kurš jau īsā laikā iemantojis plašu klientu loku. Plānojam pavisam drīz atvērt arī Diētikas kafejnīcu," par veselīgu un diētisku ēdienu tirgotavas "Diētika" attīstības plāniem stāsta līdzīpašniece un idejas autore Olga Sukonnikova.

Drīz tiem, kas ievēro diētu vai rūpīgi skaita kalorijas, izvēloties ēdienus, būšot iespēja sekot līdzi kaloriju daudzumam, kā arī "punktiem", kas ir jo īpaši būtiski "Svara vērotājiem". Tāpat Diētika nodrošinās iespēju izvēlēties maltīti atbilstoši iecienītākajām tievēšanas metodēm - Pjēra Dikāna, Roberta Atkinsa diētām, un citām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!