Foto: PantherMedia/Scanpix
Celulīts ir viena no aktuālākajām problēmām teju visu izmēru un augumu sievietēm dažādā vecumā. Nekvalitatīvās pārtikas dēļ ar to sirgst arvien jaunākas meitenes, un, neraugoties uz veselīga dzīvesveida ievērošanu, šim vizuālajam defektam ir grūti rast efektīvus pretlīdzekļus. Tomēr, ja neesi atmetusi ar roku mēģinājumiem iegūt gludus augšstilbus, iepazīsties ar trim efektīvām jogas pozām no portāla health.com, kas tonizēs kāju muskulatūru un veicinās asinsriti.

Ērglis

Šī ir viena no efektīvākajām jogas pozām, jo liek sasprindzināt gan augšstilbu iekšējos, gan ārējos muskuļus, lai noturētu nepieciešamo pozīciju. Tāpat vingrojuma laikā darbojas arī vēdera preses un dibena muskulatūra.

Vingrojumu ieteicams izpildīt piecu līdz astoņu ieelpu un izelpu garumā ar katru kāju un pretēji krustotām rokām.

Apgrieztā balsta pozīcija

Šī poza trenēs augšstilbu aizmuguri, kur celulīts ir visredzamākais. Nostājoties balsta pozīcijā, sasprindzini ķermeni un vingrojumu, līdzīgi kā iepriekšējo, izpildi, pozu noturot, piecu līdz astoņu ieelpu un izelpu garumā.

Svecīte

Ikviena jogas poza, kurā kājas tiek turētas augšup, palīdz darboties limfātiskajai sistēmai. Tādējādi tiek veicināta asinsrite un no organisma efektīvāk izvadīti toksīni, kā arī, līdz ar tiem, sašķeltās tauku šūnas.

Vingrojumu pildi astoņu līdz desmit ieelpu un izelpu garumā (ja vari, drīkst arī ilgāk). Ja jūti diskomfortu plecu daļā, paliec zem tiem pārlocītu dvieli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!