Tu esi tas, ko tu ēd - dāmas, tas nozīmē, ka ir pēdējais laiks kļūt dinamiskām un veselīgām, iekļaujot savā ikdienas ēdienkartē apelsīnus. Sulīgie, oranžie augļi, ir ne vien palīgs veselības uzlabošanā, bet tie itin labi noder arī skaistumkopšanā. Ieskaties youngqueen.com apkopotajā informācijā un uzzini, kā apelsīni var būt noderīgi tavai veselībai, ķermenim un matiem.

Tavai veselībai

Uzlabo imūnsistēmu: Apelsīnos esošais vitamīns C palielina tavā organismā balto asins ķermenīšu daudzumu, kā rezultātā uzlabosies tava imūnsistēma

Artrīta profilaksei: Apelsīniem piemīt pretikaisuma īpašības, kas var palīdzēt tikt galā vai samazināt reimatoīdā artrīta risku.

Zobu veselībai: Apelsīni satur kalciju, kas ir vitāli nepieciešams, lai zobi būtu skaisti un veseli.

Sirds veselībai: Apelsīnos eošais antioksidants hesperidīns var uzlabot asinsvadu funkcijas un pazemināt sirds slimību saslimšanas risku.

Novērš nierakmeņu rašanos un čūlas: Apelsīnos ir ļoti daudz šķiedrvielu, kas var novērst nierakmeņu veidošanos un kuņģa čūlas rašanos.

Tavai ādai

Vitamīns C: Aplūko savus iecienītākos ādas kopšanas produktus – visticamāk, tie satur tavas ādas labāko draugu vitamīnu C. Šis vitamīns palīdz ādā radīt kolagēnu, kas noārdās mums novecojot un ādas dabīgo proteīnu elastīnu, kurš tavai ādai ļauj izskatīties jaunākai un elastīgākai.

Citronskābe: Citronskābe ir hidroksilskābe, kas veicina kolagēna veidošanos un ādas šūnu nomaiņu. Tieši tādēļ apelsīni ir populāra sastāvdaļa dažādos pretnovecošanās produktos, jo tā nodrošina pilnīgu ādas atjaunošanos.

Antioksidanti: Vitamīns C un citronskābe ir spēcīgi antioksidanti, kas var pasargāt tavu jutīgo ādu no ultravioleto staru ietekmes, piesārņojuma un brīvajiem radikāļiem, kuri izraisa priekšlaicīgu novecošanos.

Balinošās sastāvdaļas: Apelsīnos un citos citrusaugļos esošās skābās vielas tiek izmantotas, lai dabīgā veidā balinātu ādu, uzlabotu tās izskatu un atbrīvotos no tumšiem plankumiem vai citiem pigmentācijas pleķiem.

Padoms: Daudzas dāmas kļūdās, kad savas ādas kopšanai izmanto tikai apelsīna mīkstumu un ignorē labumu, ko sniedz šī augļa miziņa. Apelsīna miza var būt ļoti laba sastāvdaļa dažādās sejas maskā, jo tā satur vēl vairāk C vitamīna un kalcija, kā apelsīna mīkstums. Turklāt, tā raupjā tekstūra padara to ideāli piemērota, lai noņemtu atmirušās šūnas.

Taviem matiem

Matu augšanai: C vitamīna un bioflavonoīdu kombinācija var palielināt asins cirkulāciju un plūsmu uz tavu skalpu, tādējādi stimulējot matu augšanu. Tāpat apelsīni satur folijskābi, kas veicina garu, veselīgu matu veidošanos.

Blaugznu kontrolei: Lai iznīcinātu blaugznas, ir ieteicams uz galvas un matiem uzklāt par putriņu samīcītu apelsīnu mizu.

Spīdīgiem un veselīgiem matiem: Apelsīnos ir ne vien vitamīns C, bet arī vitamīni E un B12. Ja tu palielināsi šo būtisko uzturvielu daudzumu, tavi mati kļūs spēcīgāki, zīdaināki un vairs nelūzīs vai nezaudēs mirdzumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!