Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 18. aprīlī, Biznesa augstskolā Turība norisināsies pirmā Veselības un labsajūtas diena, kuras laikā varēšot gan jogas nodarbībās, gan nokausīties lekcijas par veselīgu dzīvesveidu un uzturu.

Tās ietvaros veselīga un apzināta dzīvesveida entuziasti varēšot noklausīties vairākas izglītojošas lekcijas, piedalīties praktiskajos semināros, kā arī izmēģināt dažādus jogas veidus, apgūt mandalu deju un izmēģināt Streļņikovas elpošanas metodi. Būšot arī daži pārsteigumi, sola organizatori.

Pasākums sāksies plkst. 9.30. Tiem, kuri iegādājušies ieejas biļeti pilnas programmas apmeklējumam, būšot iespēja sākt dienu, apmeklējot vienu no divām jogas nodarbībām jogas telpas Urban Yoga pasniedzēju vadībā – hatha jogu pie Tima Nīlsena vai Yogaflow jogu pie Lienes Krauzes-Lustes.

Tima Nīlsena nodarbība notiks angļu valodā, bez tulkojuma latviešu valodā, bet Lienes Krauzes-Lustes nodarbība notiks latviešu valodā. Abas jogas nodarbības būšot piemērotas arī iesācējiem.

Pēc tam varēšot doties uz pieredzējušā naturopāta, doktora Džona Fildera lekciju par svaigēšanas pozitīvo ietekmi uz veselību un tās nozīmi dažādu slimību profilaksē un ārstēšanā. Pēc lekcijas ikvienam būs iespēja uzdot Džonam Filderam jautājumus diskusijā, kuru moderēs dabiskās veselības atjaunošanas centra ReCure dibinātāja Guna Bīlande.

Pēcpusdienā norisināšoties praktiskais seminārs par svaigi spiestu sulu un zaļo kokteiļu lietošanu ikdienas uzturā, ko vadīs biodigitālās arhitektūras speciālists un veselīga dzīvesveida vēstnieks Arne Riekstiņš, kā arī dzīvesstila bloga HappyWhispers.lv veidotāja Līga Andžāne, savukārt dabas žurnāliste un žurnāla Vides Vēstis galvenā redaktore Anitra Tooma uzstāsies ar lekciju par to, kā izdzīvot mūsdienu “sintētikas laikmetā”, kad reti kurš aptver, cik ļoti mūsu endokrīno sistēmu ietekmē plastmasas trauki, sintētiskie apģērbi un, cik daudz “piesārņojuma” mēs ikdienā nopērkam.

Paralēli notiks arī Latvijas Intelektuālās Attīstības fonda vadītāja Zuargusa ievadlekcija Augstas Emocionālās Inteliģences (AEI) konceptos un metodēs, kuras iespējams praktizēt ikdienā. AEI pamatā ir spēja izprast savas dziļākās bailes, vēlmes, sapņus, kas lielā mērā nosaka mūsu izvēles un līdz ar to – arī veselību.

Pēcpusdienā sievietēm ir iespēja apmeklēt mandalu dejas praktisko semināru pie pasniedzējas Evijas Saminskas, savukārt Veselības un labsajūtas dienas noslēgumā ikviens klātesošais var piedalīties relaksējošas, nomierinošas vakara jogas nodarbībā pie kanādiešu pasniedzējas Lisas Bifinas vai maskavietes Tatjanas Koroļovas vadībā iepazīties ar unikālo Streļņikovas elpošanas metodi.

Pasākumu organizē dabiskās veselības centrs ReCure sadarbībā ar jogas studiju Urban Yoga un veselīga dzīvesstila blogu Happy Whispers.

Biļetes: www.e-klase.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!