Otrdien Lietuvas ceļu satiksmes policistiem tika lūgts palīdzēt Lietuvas Nacionālajam transplantācijas birojam, lai nogādātu no Kauņas Viļņā transplantācijai paredzētu sirdi vien stundas laikā, vēsta Delfi.lt. Piedāvājam noskatīties video, kā tas tika paveikts.

No Lietuvas Veselības zinātņu universitātes slimnīcas Kauņas klīnikas uz Viļņas Universitātes slimnīcu 26. janvārī nekavējoties bija jānogādā donora ziedota sirds transplantācijas operācijai. Uz Kauņu izsauktas policistu vienības, lai nodrošinātu ambulances automašīnai drošu, netraucētu un ātru nokļūšanu galamērķī.

Pulksten 15.27 ātrās palīdzības automašīna kopā ar kārtībsargu patruļas automašīnām devās no Kauņas uz Viļņas klīniku. Lai nodrošinātu veiksmīgu transplantāciju, ārstiem bijis jānonāk Viļņā aptuveni vienas stundas laikā.

Ceļā policisti saskārās ar vairākām problēmām – viņi bija izbraukuši sastrēgumu stundas laikā, savukārt, nonākot uz šosejas, sācies lietus, kas draudējis ievērojami samazināt braukšanas ātrumu. Tomēr beigās, pateicoties policistu darbam, ārstiem izdevās nogādāt donora sirdi slimnīcā 61 minūtes laikā, pārvarot mazliet vairāk nekā simts kilometru lielu attālumu starp Lietuvas divām lielākajām pilsētām.

Lietuvas ceļu satiksmes policija atgādinājusi, ka ārkārtas situācijās autovadītājiem ir pienākums atbrīvot ceļu ātrās palīdzības un policijas transportam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!