Foto: PantherMedia/Scanpix

Onkoloģisko pacientu atbalsta biedrība "Dzīvības koks" turpina padomu sēriju par dažādiem hroniskiem pacientiem aktuāliem jautājumiem, tāpēc jau šodien, 28. oktobrī, plkst. 16.00 piedāvājām skatīties tiešsaistē interneta tiešraidi - "Krūts vēža profilakse un agrīna diagnostika - mīts vai īstenība?".

Interneta tiešraidē piedalījās un uz jautājumiem atbildēja Dr. med. Arvīds Irmejs, ārsts-ķirurgs, Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas Krūts slimību centra vadītājs, jautājumus uzdeva un tiešraidi vadīja Dace Bonāte.

Tiešraide bija skatāma ne tikai portālā "Delfi", bet arī www.dzivibaskoks.lv, www.veselibaspolitika.lv un www.stradini.lv.

Latvijā kopš 2009. gada darbojas krūts vēža agrīnās diagnostikas programma sievietēm vecumā no 50-69 gadiem, kas paredz, ka reizi divos gados valsts apmaksā sievietēm krūšu mamogrāfiskos izmeklējumus. Tajā pašā laikā ne jau tikai šajā vecumā pastāv risks izdzirdēt ārsta teikto – "ļaundabīgs veidojums krūtī".

Vēzis kļūst aizvien "jaunāks". Lai mazinātu risku saslimt, kā arī ievērotu profilaksi, katrai sievietei būtu jāseko līdzi savai veselībai, un jo īpaši krūšu veselībai, visa mūža garumā. Šai sakarā tiešraidē tiks tiks runāts par to, ko katra sieviete pati var darīt, lai pēc iespējas ātrāk pamanītu izmaiņas savā organismā, tādējādi mazinot risku saslimt.

Interneta tiešraide notiek oktobra - Krūts veselības mēneša ietvaros, kad jo īpaša uzmanība tiek pievērsta jautājumiem, kas saistīti ar krūts vēzi.

Jautājumus iespējams uzdot arī tiešraides laikā www.dzivibaskoks.lv, e-pastā: dzivibaskoks@dzivibaskoks.lv, kā arī sociālajos tīklos.

Onkoloģisko pacientu atbalsta biedrība "Dzīvības koks" dibināta 2004. gadā, un tā ir vadošā nevalstiskā organizācija Latvijā, kas apvieno onkoloģiskos pacientus un viņu tuviniekus. Biedrības mērķis ir aizstāvēt pacientu intereses nacionālā un starptautiskā līmenī, lai arī Latvijas pacientiem būtu iespēja saņemt kvalitatīvāko veselības aprūpi.

"Dzīvības koks" ir Eiropas līmeņa organizāciju "Europa Donna" un "European Cancer Patient Coalition" biedrs. Onkoloģisko pacientu atbalsta biedrība Krūts veselības mēnesi Latvijā organizē jau kopš 2005.gada. Kopš 2013.gada "Dzīvības koks" aktivitātes organizē arī Latvijas reģionos. 2014.gadā biedrība saņēmusi Latvijas Ārstu biedrības iedibināto Gada Veselības balvu kā atbalstošākā pacientu organizācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!