Pirmdien, 31. oktobrī, ar tautas iemīļotā mūziķa, "Prāta Vētras" solista Renāra Kaupera un "Latvijas Radio 5 – Pieci.lv" dīdžeju Toma Grēviņa, Magnusa Eriņa un Alekša Vilciņa peldi rudenīgajā Daugavā tika iedzīvināts labdarības maratona "Dod pieci" šā gada sauklis "Dzīvo šodien!". Labdarības maratona laikā, kas norisināsies no 15. līdz 21. decembrim, sabiedrība ar ziedojumiem tiek aicināta atbalstīt onkoloģiskos pacientus, palīdzot biedrībai "Dzīvības koks" rīkot psihosociālās rehabilitācijas nometnes vēža skartajiem cilvēkiem.

"Vēža skartie cilvēki ļoti spēcīgi apzinās katras dienas vērtību. Gaidot labdarības maratonu, kas šogad noritēs no 15. līdz 21. decembrim, aicinām ikvienu apzināties to, cik svarīgi ir dzīvot šodien – izdarīt to, kas mūs iepriecina, izaicina vai liek saņemties jau tagad, nevis atlikt uz rītdienu," pirms peldes sacīja Toms Grēviņš.

Labdarības maratona laikā trīs "Latvijas Radio 5 – Pieci.lv" dīdžeji – Toms Grēviņš, Magnuss Eriņš un Aleksis Vilciņš – jau tradicionāli vienu nedēļu dzīvos un strādās īpašā stikla studijā Stacijas laukumā pie "Origo", Rīgā, atskaņojot klausītāju par ziedojumiem izvēlētās dziesmas. Jau trešo gadu dīdžejus stikla studijā uz labdarības maratona nedēļu ieslēgs mūziķis Renārs Kaupers,
kurš atbalsta akciju no pašiem tās pirmsākumiem.

Sazvanīts raidījuma "Pieci Rīti" ēterā 31. oktobra rītā, Renārs Kaupers atsaucās dīdžeja Toma Grēviņa izaicinājumam doties nopeldēties, neskatoties uz to, ka ārā tobrīd lija. "Lai iet! Protams, ka esmu gatavs! Tas nekas, ka ūdens līst arī no gaisa," atteica Kaupers un pēc raidījuma beigām satikās ar trim "Latvijas Radio 5 – Pieci.lv" dīdžejiem Ķīpsalas pludmalē, kur visi kopā ļāvās īsai peldei. Toms Grēviņš atzina, ka pēdējo reizi peldējies augusta nogalē, savukārt Magnuss Eriņš un Aleksis Vilciņš peldējušies vien vasaras karstajās dienās.

Pirmajā labdarības maratonā "Dod Pieci" 2014. gada decembrī tika saziedoti 64 550 eiro, kas nodrošināja Ziemassvētku dāvanas vairāk nekā 5 tūkstošiem trūcīgo un vientuļo Latvijas sirmgalvju, savukārt pērn – jau 135 546 eiro, kas šogad sniedz asistenta atbalstu vismaz 54 ģimenēm, kurās aug bērni ar īpašām vajadzībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!