Mani nomāc mitras un niezošas krūtis, parsvarā tā ir kreisā krūts! Vai ir pamats uztraukumam, kāpēc tas tā ir? Stāvoklī neesmu.

Atbild Veselības centra 4 ginekoloģe Inta Dinsberga:

Labāk vērsties pie ārsta, kas izvērtējot situāciju sniegs konkrētākus padomus. Ja krūtis ir mitras, tad, iespējams, ir kaut kādi izdalījumi, tie var būt dažādu iemeslu dēļ - varbūt ir hiperprolaktīnemija vai pat vairogdziedzera problēmas.

Atbild VC4 Dermatoloģijas un ķirurģijas klīnikas dermatoloģe Linda Kapteine:

Krūts galu iekaisums, īpaši oreolas iekaisums, bieži saistīts ar alerģisku un iekaisīgu procesu, kas rada mitrošanu, niezi. Var būt arī dažādi hormonālie traucējumi, kas izraisa piena dziedzeru darbību- mezglu veidošanos, sekrēta izdali.

Domāju, ka Jums noteikti jāapmeklē ārsts. Ja izdalījumu no krūts galiem nav, dermatologs Jūs izmeklēs un ieteiks atbilstošu ārstēšanu un šīs jutīgās zonas ādas kopšanu.

Lasītāju ievērībai: Lai saņemtu speciālista e-konsultāciju, lūdzu, nosūti savu jautājumu uz e-pasta adresi: sieviete@delfi.lv. Redakcija patur tiesības rediģēt tekstu. Speciālistu ieteikumiem ir tikai izglītojošs raksturs, un tie nevar aizstāt speciālista konsultāciju klātienē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!