Foto: Shutterstock
Pētījumi liecina, ka zaudēt svaru vēlas teju katrs otrais cilvēks. Protams, lieko kilogramu skaits var variēt, taču gandrīz ikviens no mums vēlas uzlabot savu fizisko formu, zaudējot mazāku vai lielāku liekā svara daudzumu vai, tieši pretēji, palielinot ķermeņa masu, lai iegūtu pievilcīgākas auguma formas.

Jāpiebilst, ka, lai uzlabotos organisma kopējie veselības rādītāji, liekā svara gadījumā ir jāzaudē vismaz deviņi kilogrami. Tā rezultātā normalizējas asinsspiediens un holesterīna līmenis, kā arī pats cilvēks beidzot sajūt svara zudumu – kļūst vieglāk kustēties un arī elpot.

Tiesa, vienotas formulas lieko kilogramu zaudēšanai un veselības uzlabošanai nav, taču teju katrs no mums var savā ikdienā ieviest veselīgus paradumus, kas liks justies labāk, izskatīties pievilcīgāk un padarīs pozitīvāku arī noskaņojumu, vēsta foxnews.com.

Lūk, zelta likumi tavai veselībai, skaistumam un labsajūtai, ko ikdienā būs viegli ievērot, neizpaliekot arī rezultātam.

Ēd produktus ar pretiekaisuma iedarbību

Foto: Shutterstock

Zaļumi un salāti

Spināti, brokoļi un lapu kāposti ir vieni no vērtīgākajiem produktiem, ko iekļaut ikdienas ēdienkartē. Zaļajos gardumos esošās vielas uzlabo organisma kopējo veselības stāvokli, vitamīnam E savukārt efektīvi cīnoties pret iekaisuma procesiem, kas ir viens no spēcīgākajiem liekā svara veidošanās cēloņiem.

Linsēklas, čia sēklas un kaņepju sēklas

Augstā Omega-3 taukskābju daudzuma dēļ minētās sēklas ir viena no veselīgākajām piedevām, ar ko bagātināt gan brokastu kokteili vai putru, gan dažādus salātus un zupas.

Ķiploki

Ķiplokos esošās vielas darbojas gluži tāpat kā pretsāpju un pretiekaisuma medikamenti, piemēram, aspirīns un ibuprofēns, tādējādi, kā jau iespējams noprast, mazinot iekaisuma procesus un uzlabojot mūsu pašsajūtu.

Par citiem pārtikas produktiem, ko vērts lietot uzturā iekaisuma procesu mazināšanai, lasi šeit.

Iemācies atslābināties

Foto: Shutterstock

Lai gan sākotnēji meditācijas jēdziens var šķist pārlieku sarežģīts un neskaidrs, mums uzskatot, ka to iespējams pilnvērtīgi praktizēt vienīgi ilgu treniņu rezultātā, patiesībā to var veikt katrs no mums jau dotajā mirklī. Svarīgākais ir vien atslābināties, sakopot domas, koncentrējoties uz patīkamo un neļaujot apziņā ielauzties ikdienas raizēm, lai uz īsu brīdi izbaudītu pilnīgu mieru.

Protams, tas neizdosies uzreiz, taču pakāpeniski spējas atslēgties no ikdienas skrējiena uzlabosies. Jāpiebilst, ka meditācija teicami mazina depresiju, bezmiegu, panikas lēkmes, stabilizējot nervu sistēmu, kā arī uzlabo organisma kopējo veselības stāvokli. Tā iemesls ir gaužām vienkāršs – minēto veselības problēmu pamatā ir stress, ko meditācija mazina, atbrīvojot mūs no tā postošās ietekmes.

Paradumi sporta zālē

Foto: Shutterstock

Jo lielāku tava ķermeņa masas īpatsvaru sastādīs muskuļu masa, jo labāk jutīsies un jo vieglāk būs atbrīvoties no iespējamiem liekajiem kilogramiem, paātrinoties vielmaiņai un palielinoties sadedzināto kaloriju skaitam arī, esot miera stāvoklī. Šai sakarā iekļauj savā ikdienā spēka vingrojumus ar svariem, tā uzlabojot arī locītavu un kaulu veselību, kā arī vairojot ķermeņa tonusu kopumā!

Gadījumā, ja raizējies par risku iedzīvoties neproporcionālos muskuļos, ar noderīgu informāciju vari iepazīties šeit!

Vienkāršs triks ādas novecošanās aizkavēšanai

Foto: Shutterstock

Sievietēm novecojot, organismā samazinās estrogēna līmenis, kā rezultātā āda kļūst plānāka, trauslāka, sausāka un acīmredzami savītušāka. Tā iemesls ir pakāpenisks mitruma un ādas dabisko eļļu zudums, kas ietekmē tās izskatu un veselību.

Lai ādas novecošanās procesu palēninātu, ikdienas skaistumkopšanas rutīnā ievies dažādu eļļu izmantošanu. Piemēram, kokosriekstu eļļa (par tās neaizstājamajām īpašībām lasi šeit) ir viens no efektīvākajiem ādas mitrinātājiem, kas satur antioksidantus un veselīgās taukskābes un spēj pat par 32 procentiem palielināt mitruma līmeni ekzēmas skartā ādā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!