Cilvēki nereti precas vairākas reizes dzīvē. Par sarežģījumiem, kā arī laulības līguma nepieciešamību sarunu šovā "Starp mums runājot" stāsta producents un režisors Andrejs Ēķis.

Viņš uzsver, ka otrreiz precoties visgrūtākā ir "bērnu sadaļa". "Tu tikai ar laiku vari pierādīt, ka esi īstā izvēle."

Ēķis stāsta, ka viņam ar sievu nav laulības līgums, bet principā tas būtu vajadzīgs. "Pirmkārt, kad apprecies, tad tu visai pasaulei pasaki – mēs tagad esam kā "SIA". Mēs esam kopā, un juridiski tas arī ir kopā. Ja gadījumā ar vienu kaut kas notiek, tad otrs manto vai tamlīdzīgi. Un juridiski tas attiecas arī uz bērniem."

Ēķis uzskata, ka tie vīrieši, kuri uzsver, ka nevajag precēties, neuzņemas juridisku atbildību par to, ka ir nodibinājuši ģimeni. "Tas nav jautājums – viegli padzīvošu kopā un tamlīdzīgi, tur ir mazlietiņ dziļāka būtība. Ja tu to neuzņemies, tad sieviete vienā brīdī "sāk vibrēt". Viņa arī visu laiku domā, "Bet kāpēc nē?", un tas jautājums tā kā paliek galvā.

Izteiktais "jā" nozīmē priekos un bēdās. Tev būs, kas atnesīs uz slimnīcu putru. Tu nepaliec viens kā ezis. Protams, vīrietim ir ļoti grūti nonākt līdz tam punktam, jo viņš jau visu laiku domā "jā", "nē", "varbūt"..."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!