"Es tiešām pēdējā laikā par to domāju – kāpēc cilvēkiem nav dabiskas prasmes reaģēt krīzes situācijās un glābties?" raidījumā "Starp mums runājot" vaicā žurnālists Ansis Bogustovs, kuru šis jautājums pēdējā laikā īpaši satrauc.

"Cilvēki tik tālu palikuši atkarīgi no modernajām tehnoloģijām, ka viņi fiziski sevi izglābt vienkārši vairs nevar," teic Bogustovs. "Iedomājaties, ka Alpu kalnos pēdējo piecu gadu laikā cilvēki, kas ir apkarinājušies ar "gadžetiem", divreiz vairāk aiziet bojā." Viņš teic, ka šiem cilvēkiem šķiet – SOS poga, kas atrodama ierīcē, automātiski nozīmē, ka glābēji nolaidīsies un viņus izglābs.

Tāpat Bogustovs sarunas laikā atminas situācijas, kad cilvēkam ir nepieciešams sniegt palīdzību, bet tas netiek darīts. Viņš atklāj, ka pirms laika "Facebook" lasījis – cilvēki šaubās, vai viņi palīdzētu, elpinātu cilvēku no mutes mutē, nezinot kādas viņam ir slimības. "Pat ja man ir samariešu prasmes un, autovadītāju tiesības saņemot, man izsniedza, ka es teorētiski māku. C'mon, kas tas ir? Kur mēs dzīvojam? Viņš, iespējams, mirst. Nezinu, ieliec lakatiņu, ja tu esi tāds psihopāts. Un pēc tam iztīrīsi zobus. AIDS, es atvainojos, caur siekalām nez vai izplatīsies. Man liekas, ka vienkārši mēs esam aizmirsuši dabisku, cilvēcīgu prasmi izdzīvošanai."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!