Foto: Privātais arhīvs

Mārtiņam Taukačam ir 17 gadu, un viņš rudenī turpinās mācības Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas komerczinību 11. klasē. Viņa sirdslieta, kas aizņem ja ne visu, tad lielāko daļu brīvā laika, ir filmēšana. Citādi brīvajā laikā viņam patīk braukt ar riteni, iet uz kino un pavadīt laiku kopā ar draugiem – kā jau daudziem jauniešiem. Taču tas, kas Mārtiņu atšķir no vienaudžiem, ir pilngadība, kura puisim piešķirta pirms laika, jo viņš vēlējies dibināt savu uzņēmumu.

Mārtiņš, taujāts par filmēšanu, nevilcinoties atbild, ka tā ir viņa sirdslieta – lieta, kura viņam patīk un kuru viņš prot darīt. "Man patīk tas process. Man patīk, ka es ieraugu situāciju, es ieraugu pasākumu, reklāmu, kura jānofilmē, un man patīk, ka atspoguļošana ir manās rokās. Tas ir tāds kā mans spēks, ka es varu to visu atspoguļot video. Bieži vien pat sanāk noķert tik skaistus kadrus, ka video viss izskatās labāk nekā, iespējams, bija īstenībā. Tā ir mana sirdslieta. Un, manuprāt, ja tu vari nopelnīt naudu ar to, kas tev patīk un ko tu māki darīt, tas ir labākais variants," tā Mārtiņš.

Viņš pavisam noteikti ir apņēmīgs un uz mērķi vērsts jaunietis, un viņš mudina arī citus jauniešus darīt, kamēr viņi vēl ir jauni. "Visus šķēršļus var apiet, vienalga, ar kādiem līdzekļiem. Nav tādu vārdu: "Es to nevaru izdarīt, nemāku, negribu." Nav. Ir jāvar, ir jāmēģina. Nav situācijas, kuru nevarētu atrisināt. Tāpat var izdarīt vairāk, nekā mums liek. Tas, ko mums liek darīt vecāki, ir tas, kas mūs bīda uz priekšu, bet mēs varam vairāk. Vajag atrast savu lietu un to darīt. Vienkārši ir jādara – ir jādara, kamēr esam jauni."

"Jaunieši bieži vien sūdzas, ka nav ko darīt, ka ir ierobežotas iespējas, bet to ir daudz un arī bez maksas – viņi vienkārši tās nemeklē. Es gribu citiem parādīt un palīdzēt saprast, ka viss ir iespējams – ka arī uzņēmumu var dibināt pirms pilngadības. Ja arī nevajag vai nevar dibināt pirms laika, tik un tā vajag darīt savu lietu. Ja tev patīk zīmēt – zīmē, patīk fotografēt – fotografē. Ja kāds saka, ka tavas fotogrāfijas ir sliktas, neklausies viņā. Jā, kāds reiz ir teicis, ka tavas pirmās 10 tūkstoš fotogrāfijas būs sliktas, bet tas pats ir arī ar jebko citu. Ja tev tas patīk, tad vienkārši dari to – ātrāk vai vēlāk tas tev sāks padoties. Štrunts par talantu vai ko tamlīdzīgu, vienkārši ir jādara," tā Mārtiņš.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!